Временска зонаВреме во Киргистан
Површина19.951 km²
Население5,8 милиони
Густина на население289,5 / km²
Поштенски Броеви197101, 720000, 720001 (917 повеќе)
Телефонски Броеви312, 3131, 3132 (123 повеќе)
Бизниси во Киргистан16.976
Градови32
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
720000 - 720085Бишкек59
720103 - 725032Naryn oblast780
722103 - 722105, 722117 - 722206Issyk-Kul’skaya Oblast’15
724116 - 724200Talas5

(920) Поштенски Броеви во Киргистан

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
197101
720000БишкекБишкек900.000
720001БишкекБишкек900.000
720003Бишкек
720004Бишкек
720005БишкекБишкек900.000
720007БишкекБишкек900.000
720008Бишкек
720009БишкекБишкек900.000
720010БишкекБишкек900.000
720011БишкекБишкек900.000
720014БишкекБишкек900.000
720015Бишкек
720016БишкекБишкек900.000
720017БишкекБишкек900.000
720019Бишкек
720020БишкекБишкек900.000
720021БишкекБишкек900.000
720022БишкекБишкек900.000
720023БишкекБишкек900.000
720025БишкекБишкек900.000
720027БишкекБишкек900.000
720028БишкекБишкек900.000
720030Бишкек
720031БишкекБишкек900.000
720032БишкекБишкек900.000
720033БишкекБишкек900.000
720037Бишкек
720038БишкекБишкек900.000
720039Бишкек
720040БишкекБишкек900.000
720042БишкекБишкек900.000
720043Бишкек
720044БишкекБишкек900.000
720045Бишкек
720046Чујска област
720047БишкекБишкек900.000
720048Бишкек
720049БишкекБишкек900.000
720051Бишкек
720052БишкекБишкек900.000
720053БишкекБишкек900.000
720054БишкекБишкек900.000
720055БишкекБишкек900.000
720060БишкекБишкек900.000
720062Чујска област
720064БишкекБишкек900.000
720065БишкекБишкек900.000
720066Бишкек
720070Бишкек
Страница 1Следно

Киргистан

Киргистан или Киргизија (киргиски: Кыргызстан) е држава во Централна Азија, претежно планинска. Официјално име е Киргиска Република. Киргистан се граничи со Казахстан на север, Узбекистан на запад, Таџикистан на југозапад и со Народна Република Кина на исток. ..  ︎  Страницата со Википедија Киргистан