Временска зонаИсточноевропско време
Површина6.489 км²
Население2,2 милиони
Густина на население341,8 / km²
Поштенски Броеви709
Градови157
Телефонски Броеви36
Бизниси во Латвија160.001

Интерактивна мапа

(709) Поштенски Броеви во Латвија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
LV-1000MangaļsalaRīga
LV-1001MangaļsalaRīga5.8310,794 км²
LV-1002MangaļsalaRīga14.1374,642 км²
LV-1003MangaļsalaRīga12.2992,376 км²
LV-1004MangaļsalaRīga28.98611,2 км²
LV-1005MangaļsalaRīga38.18612,5 км²
LV-1006MangaļsalaRīga18.6987,1 км²
LV-1007MangaļsalaRīga19.53514,2 км²
LV-1009MangaļsalaRīga14.6212,381 км²
LV-1010MangaļsalaRīga10.8271,907 км²
LV-1011MangaļsalaRīga6.1270,845 км²
LV-1012MangaļsalaRīga7.9421,318 км²
LV-1013MangaļsalaRīga15.5632,935 км²
LV-1014MangaļsalaRīga4.2089,6 км²
LV-1015MangaļsalaRīga21.4119,8 км²
LV-1016MangaļsalaRīga29.93531 км²
LV-1019MangaļsalaRīga10.8442,113 км²
LV-1021MangaļsalaRīga17.3236,3 км²
LV-1023MangaļsalaRīga2.65617,1 км²
LV-1024BerģiRīga16.22835,9 км²
LV-1026MangaļsalaRīga14.2643,742 км²
LV-1027MangaļsalaRīga
LV-1029MangaļsalaRīga14.51711,3 км²
LV-1030MangaļsalaRīga5.00213,7 км²
LV-1034MangaļsalaRīga12.3867,9 км²
LV-1035MangaļsalaRīga17.0903,176 км²
LV-1038MangaļsalaRīga
LV-1039MangaļsalaRīga12.1411,93 км²
LV-1044MangaļsalaRīga
LV-1045MangaļsalaRīga18.4273,591 км²
LV-1046MangaļsalaRīga20.0875,1 км²
LV-1048MangaļsalaRīga15.4544,523 км²
LV-1050MangaļsalaRīga18.1133,586 км²
LV-1053MangaļsalaRīga3.1182,632 км²
LV-1055MangaļsalaRīga12.1634,685 км²
LV-1057MangaļsalaRīga19.9606,6 км²
LV-1058MangaļsalaRīga17.6709,8 км²
LV-1063MangaļsalaRīga26.31616,2 км²
LV-1064MangaļsalaRīga4.6495,4 км²
LV-1067MangaļsalaRīga20.34917,4 км²
LV-1069MangaļsalaRīga3.7511,863 км²
LV-1073MangaļsalaRīga29.6956,3 км²
LV-1076Ķekavas Novads4.2362,817 км²
LV-1079MangaļsalaRīga9.6629 км²
LV-1082MangaļsalaRīga14.2253,047 км²
LV-1083MangaļsalaRīga6.6692,042 км²
LV-1084MangaļsalaRīga13.7954,076 км²
LV-2008JūrmalaJūrmala5.37415,4 км²
LV-2010JūrmalaJūrmala10.61724 км²
LV-2011AsariJūrmala12.19147,2 км²
LV-2012JūrmalaJūrmala2.28821,5 км²
LV-2015JūrmalaJūrmala14.92411,8 км²
LV-2016JūrmalaJūrmala5.2964,165 км²
LV-2101Бабите (општина)2.35115,8 км²
LV-2103KadagaАдажи (општина)1.00029,1 км²
LV-2105РигаRīga1.51446 км²
LV-2107Бабите (општина)5.126160,3 км²
LV-2108Марупе (општина)1.1989 км²
LV-2111BaložiĶekavas Novads4.18635,7 км²
LV-2112BaložiĶekavas Novads2.3026 км²
LV-2113РигаRīga575125,7 км²
LV-2114OlaineOlaines Novads8.4276,9 км²
LV-2117Саласпилс (општина)1.78814,5 км²
LV-2118SauriešiСтопињи (општина)4.92848,8 км²
LV-2119Саласпилс (општина)4.63719,1 км²
LV-2121MangaļsalaRīga9.58851,9 км²
LV-2123MangaļsalaRīga9.139104,2 км²
LV-2124Ķekavas Novads83665,4 км²
LV-2125Балдоне (општина)5.059177,6 км²
LV-2127OlaineOlaines Novads9.146227,1 км²
LV-2128BaložiĶekavas Novads1.1441,21 км²
LV-2130UlbrokaСтопињи (општина)4.26929 км²
LV-2133ZaķumuižaРопажи (општина)2.34257,6 км²
LV-2135Ропажи (општина)3.531255 км²
LV-2136РигаRīga3.44531,1 км²
LV-2137РигаRīga4.312140,1 км²
LV-2140Инчукалнс (општина)1.08610,6 км²
LV-2141InčukalnsИнчукалнс (општина)3.01270,9 км²
LV-2142Сеја (општина)1.619170,4 км²
LV-2144Кримулда (општина)2.60675 км²
LV-2145Кримулда (општина)1.16383,6 км²
LV-2150Сигулда (општина)13.744102,8 км²
LV-2151Сигулда (општина)18031,4 км²
LV-2152Малпилс (општина)3.452220,9 км²
LV-2154Сигулда (општина)2.525156,2 км²
LV-2160Саулкрасти (општина)3.61161 км²
LV-2161Саулкрасти (општина)1.7728 км²
LV-2162Сеја (општина)55129,4 км²
LV-2163CarnikavaЦарникава (општина)6.00278,3 км²
LV-2164Адажи (општина)8.318139,8 км²
LV-2166Марупе (општина)2.13948,3 км²
LV-2167MārupeМарупе (општина)8.75045,7 км²
LV-2169MangaļsalaRīga5.42213,4 км²
LV-2170Сигулда (општина)37389 км²
LV-3001TeteleОзолниеки (општина)23.49522,1 км²
LV-3002ЈелгаваЈелгава11.31811 км²
LV-30032.20490,5 км²
LV-3004ЈелгаваЈелгава6.5597,6 км²
LV-3007ЈелгаваЈелгава8.1368,1 км²
LV-30089.04345,6 км²
LV-30111.619117 км²
LV-3014Līvbērzes StacijaJelgavas Rajons1.26478,8 км²
LV-3016KalnciemsJelgavas Rajons1.74117,8 км²
LV-3017Tīreļi3.213221,3 км²
LV-3018Озолниеки (општина)4.00476,3 км²
LV-302051841,6 км²
LV-3021262,19 км²
LV-302276550,1 км²
LV-30231.74666,6 км²
LV-30261.623127,1 км²
LV-302822730 км²
LV-30311.728107,8 км²
LV-30341.30498,6 км²
LV-30361.477109,6 км²
LV-303746441,8 км²
LV-30403.12590,8 км²
LV-3042BrankasОзолниеки (општина)74120,8 км²
LV-3043ĀneОзолниеки (општина)1.85924,3 км²
LV-3045EmburgaОзолниеки (општина)1.509155,8 км²
LV-3101RaudaЕнгуре (општина)18.63217,1 км²
LV-3104TukumsTukuma Rajons1.5122,01 км²
LV-3110SēmeTukuma Rajons524109,8 км²
LV-3113EngureTukuma Rajons2.243187,4 км²
LV-3118RagaciemsЕнгуре (општина)1.98149,3 км²
LV-3119Tukuma Rajons1.06869,1 км²
LV-3120Кандава (општина)6.303177 км²
LV-3122Кандава (општина)15448 км²
LV-3123Tukuma Rajons23866,8 км²
LV-3124Tukuma Rajons1.066102,4 км²
LV-3128Tukuma Rajons11595,1 км²
LV-3129SmārdeЕнгуре (општина)1.809197,1 км²
LV-3131Кандава (општина)752166,7 км²
LV-3132Кандава (општина)38263,2 км²
LV-3133Tukuma Rajons66190,8 км²
LV-3134Кандава (општина)44496 км²
LV-3135Кандава (општина)59698,1 км²
LV-3137Tukuma Rajons385114,1 км²
LV-3139VecmokasTukuma Rajons2.416145,3 км²
LV-3140Tukuma Rajons66267,4 км²
LV-3142Јаунпилс (општина)5152,3 км²
LV-3145JaunpilsЈаунпилс (општина)2.386157,5 км²
LV-3146Буртниеки (општина)Tukuma Rajons63583,7 км²
LV-3147Tukuma Rajons1.126184,6 км²
LV-3148MilzkalneЕнгуре (општина)3618,9 км²
LV-3201TalsiТалси (општина)14.12316,7 км²
LV-3251Талси (општина)1.32353,8 км²
LV-3253Талси (општина)984205,9 км²
LV-3257StendeТалси (општина)2.22954,5 км²
LV-3258Талси (општина)1.70292,4 км²
LV-3260Талси (општина)1.445135,9 км²
LV-3261Талси (општина)13070,5 км²
LV-3262Талси (општина)50385,3 км²
LV-3264Роја (општина)3.652241,9 км²
LV-3270DundagaДундага (општина)2.681517,3 км²
LV-3275KošragsТалси (општина)1.25985,9 км²
LV-3280Талси (општина)65571,7 км²
LV-3281VandzeneТалси (општина)1.021116,8 км²
LV-3283Талси (општина)16968 км²
LV-3284UpesgrīvaMērsraga Novads1.562166,6 км²
LV-3285Талси (општина)2.689172,8 км²
LV-3287Талси (општина)25182,2 км²
LV-3291Талси (општина)16542,5 км²
LV-3292Талси (општина)55939,8 км²
LV-3294Талси (општина)1.087168,4 км²
LV-3297Талси (општина)458123,8 км²
LV-3298Талси (општина)40696 км²
LV-3301Kuldīgas Rajons14.029299,4 км²
LV-3306AlsungaАлсунга (општина)1.447191,2 км²
LV-3307Скрунда (општина)25467 км²
LV-3309Kuldīgas Rajons5228,8 км²
LV-3310Kuldīgas Rajons729161,1 км²
LV-3312Kuldīgas Rajons787112,2 км²
LV-3313Kuldīgas Rajons26871,7 км²
LV-3314Kuldīgas Rajons229178,6 км²
LV-3317Kuldīgas Rajons96884,1 км²
LV-3319Kuldīgas Rajons789263,8 км²
LV-3320Скрунда (општина)50199,9 км²
LV-3321Kuldīgas Rajons651113,6 км²
LV-3322Kuldīgas Rajons75830,4 км²
LV-3323Скрунда (општина)18527,3 км²
LV-3324Скрунда (општина)81864,6 км²
LV-3325Скрунда (општина)19339,5 км²
LV-3326Скрунда (општина)3.269253,4 км²
LV-3328Kuldīgas Rajons70777,4 км²
LV-3329Kuldīgas Rajons1.215121,9 км²
LV-3330Kuldīgas Rajons1.00843,5 км²
LV-3332Kuldīgas Rajons52469,7 км²
LV-3333Kuldīgas Rajons1.115127,6 км²
LV-3400LiepājaLiepāja
LV-3401LiepājaLiepāja32.60814,4 км²
LV-3402LiepājaLiepāja3.7615,4 км²
LV-3405LiepājaLiepāja14.0426 км²
LV-3407LiepājaLiepāja3.1902,86 км²
LV-3411LiepājaLiepāja4.7393,034 км²
LV-3414LiepājaLiepāja11.27327,1 км²
LV-3416LiepājaLiepāja2.8822,214 км²
LV-3417LiepājaLiepāja
LV-3430CimdeniekiГробиња (општина)6.360101,8 км²
LV-3431Гробиња (општина)703128,1 км²
LV-3433Приекуле (општина)48145 км²
LV-3434Приекуле (општина)3.337150,6 км²
LV-3435VaiņodeВаињоде (општина)2.273202 км²
LV-3436Embūte299104 км²
LV-3438Гробиња (општина)67932,6 км²
LV-3440Durbe1.27892,1 км²
LV-3441Дурбе (општина)59898,6 км²
LV-3442Aizputes Novads60870,1 км²
LV-3443Aizputes Novads53475,1 км²
LV-3444Приекуле (општина)19540,6 км²
LV-3445Durbe113,654 км²
LV-3446Приекуле (општина)49069,7 км²
LV-3447LieģiДурбе (општина)47634,7 км²
LV-3452Дурбе (општина)34393,3 км²
LV-3453Aizputes Novads47797,7 км²
LV-3455Aizputes Novads379106,3 км²
LV-3456AizputeAizputes Novads6.118172,6 км²
LV-3457Aizputes Novads95475,7 км²
LV-3461ShkedeПавилоста (општина)784112,6 км²
LV-3463Павилоста (општина)1.121191 км²
LV-3466Павилоста (општина)1.699325 км²
LV-3473Ница (општина)2.529185,9 км²
LV-3474Ница (општина)8256,9 км²
LV-3475Ница (општина)68365,6 км²
LV-3476Ница (општина)4742,6 км²
LV-3477RucavaРуцава (општина)1.043237,8 км²
LV-3480Руцава (општина)614215,4 км²
LV-3482Гробиња (општина)34990,3 км²
LV-3484Приекуле (општина)44499,9 км²
LV-3485Приекуле (општина)17441,1 км²
LV-3486Приекуле (општина)55261,6 км²
LV-3487Приекуле (општина)14543,7 км²
LV-360122.457435,7 км²
LV-3602VentspilsVentspils14.53614,4 км²
LV-3604VentspilsVentspils137.626 м²
LV-3612659278,2 км²
LV-36131.078208,3 км²
LV-36141.189168,1 км²
LV-36152.166292,1 км²
LV-3617505110,9 км²
LV-3619639218 км²
LV-3620727202,9 км²
LV-36211.80288,6 км²
LV-36231.197125,2 км²
LV-3624167133,3 км²
LV-3626JūrkalneВентспилс (општина)168100,1 км²
LV-3627337127 км²
LV-3701LielbērzeDobeles Rajons13.049170,1 км²
LV-3708Ауце (општина)4.555112,7 км²
LV-3709Тервете (општина)53064,5 км²
LV-3710AuriDobeles Rajons77542 км²
LV-3711Ауце (општина)1.52688,7 км²
LV-3713BikstiDobeles Rajons83895,5 км²
LV-3714Тервете (општина)30899,3 км²
LV-3716Ауце (општина)36776 км²
LV-3717JaunbērzeDobeles Rajons1.178110,1 км²
LV-3718KaķeniekiDobeles Rajons1.24185,4 км²
LV-3719AkācijasDobeles Rajons61663,4 км²
LV-3721Ауце (општина)24364,3 км²
LV-3722LejasstrazdiDobeles Rajons3067,4 км²
LV-3723Ауце (општина)57280,2 км²
LV-3724NaudīteDobeles Rajons49866,3 км²
LV-3725Penkule85874,1 км²
LV-3729Ауце (општина)14862 км²
LV-3730ZelmeņiТервете (општина)2.75492 км²
LV-3731ZebreneDobeles Rajons44490,9 км²
LV-3732MiltiņiDobeles Rajons1.23082,4 км²
LV-3801Салдус (општина)12.909115,6 км²
LV-3851Броцени (општина)4.81697 км²
LV-3852Броцени (општина)638137,8 км²
LV-3853Салдус (општина)842131,2 км²
LV-3861Салдус (општина)58889,3 км²
LV-3862SaldusСалдус (општина)2.55740,9 км²
LV-3871Броцени (општина)302156,1 км²
LV-3873Броцени (општина)312105,7 км²
LV-3875Салдус (општина)19987,8 км²
LV-3876Салдус (општина)668117,9 км²
LV-3880LodiņiСалдус (општина)41766,7 км²
LV-3882Салдус (општина)1.056153,7 км²
LV-3883Салдус (општина)374213,8 км²
LV-3890Салдус (општина)1.153133,8 км²
LV-3891Салдус (општина)63650 км²
LV-3892SaldusСалдус (општина)11450,8 км²
LV-3893Салдус (општина)31282,8 км²
LV-389431736,6 км²
LV-3895Салдус (општина)25972 км²
LV-3896Салдус (општина)30053,2 км²
LV-3897Салдус (општина)63357,2 км²
LV-38981.07929,7 км²
LV-3899Салдус (општина)59055,4 км²
LV-3901BauskaBauskas Novads16.363134,3 км²
LV-3905Вецумниеки (општина)587116,1 км²
LV-3906Beibezi68140,6 км²
LV-3907Bauskas Novads1.621112,2 км²
LV-3908Bauskas Novads38037,4 км²
LV-3910Bauskas Novads79849,7 км²
LV-3913DzimtmisaИецава (општина)8.670352,8 км²
LV-3914Bauskas Novads64886,8 км²
LV-3915Bauskas Novads56461 км²
LV-3917Рундале (општина)81858,2 км²
LV-3918MežotneBauskas Novads64223,4 км²
LV-3921PilsrundāleРундале (општина)1.66099,1 км²
LV-3924SkaistkalneВецумниеки (општина)58371,8 км²
LV-3925Вецумниеки (општина)61868,6 км²
LV-3926GarozaBauskas Novads34836 км²
LV-3927RundāleРундале (општина)51855 км²
LV-3929Bauskas Novads36123,6 км²
LV-3931Bauskas Novads2.59480,2 км²
LV-3932Bauskas Novads43666,1 км²
LV-3933Вецумниеки (општина)3.504190 км²
LV-3936Bauskas Novads43570,6 км²
LV-4001Limbažu Rajons12.781129,7 км²
LV-4004Limbažu Rajons496190,7 км²
LV-4010Limbažu Rajons3751,4 км²
LV-4011Limbažu Rajons14551,8 км²
LV-4012Кримулда (општина)836163,3 км²
LV-4013Limbažu Rajons889119,3 км²
LV-4020Limbažu Rajons23643,3 км²
LV-4022Салацгрива (општина)30059,8 км²
LV-4023Салацгрива (општина)1.07697 км²
LV-4025Limbažu Rajons1.008130,4 км²
LV-4033SalacgrīvaСалацгрива (општина)5.245180,5 км²
LV-4035AinažiСалацгрива (општина)1.233154,7 км²
LV-4043StaiceleАлоја (општина)1.608261,6 км²
LV-4050Limbažu Rajons467224,6 км²
LV-4052Limbažu Rajons514148,3 км²
LV-4054Салацгрива (општина)118144 км²
LV-4061Limbažu Rajons33975,2 км²
LV-4062Алоја (општина)5244,7 км²
LV-4063Алоја (општина)31756,5 км²
LV-4064Алоја (општина)2.766181,8 км²
LV-4068Алоја (општина)49396,6 км²
LV-4101AmataАмата (општина)19.15673,9 км²
LV-4108Лигатне (општина)2.597158,8 км²
LV-4110LīgatneЛигатне (општина)8387,5 км²
LV-4112NītaureЦесис (општина)394173,4 км²
LV-4113ZaubeАмата (општина)369163,3 км²
LV-4116Приекуљи (општина)51262,3 км²
LV-4118Вецпиебалга (општина)851124,4 км²
LV-4119Вецпиебалга (општина)1.127109,4 км²
LV-4122VecpiebalgaВецпиебалга (општина)1.586109,6 км²
LV-4123Вецпиебалга (општина)33888,6 км²
LV-4125PiebalgaЈаунпиебалга (општина)2.087184,1 км²
LV-4126Приекуљи (општина)2.87257,3 км²
LV-4128Приекуљи (општина)3.51075,5 км²
LV-4129Приекуљи (општина)16669,3 км²
LV-4131RaunaРауна (општина)3.340153 км²
LV-4132135156,4 км²
LV-4133Јаунпиебалга (општина)20567 км²
LV-4136Цесис (општина)735148,7 км²
LV-4139Амата (општина)1.947119,8 км²
LV-4141Амата (општина)45181,9 км²
LV-4142Амата (општина)2138,9 км²
LV-4143Амата (општина)319122 км²
LV-4144Вецпиебалга (општина)235134,1 км²
LV-4146Паргауја (општина)894146,2 км²
LV-4151Паргауја (општина)1.549159,7 км²
LV-4152Паргауја (општина)1.401152,8 км²
LV-4154Паргауја (општина)52239,3 км²
LV-4201ValmieraКоцени (општина)23.44618,6 км²
LV-4206BurtniekiКоцени (општина)1.028179,4 км²
LV-4208Коцени (општина)30755,4 км²
LV-4210Буртниеки (општина)95880,1 км²
LV-4211Буртниеки (општина)26989,4 км²
LV-4213Мазсалаца (општина)21661,5 км²
LV-4215Мазсалаца (општина)2.846185 км²
LV-4216Мазсалаца (општина)325105,1 км²
LV-4219Буртниеки (општина)4.426101,1 км²
LV-4220KocēniКоцени (општина)3.221120,7 км²
LV-4222Коцени (општина)75729,5 км²
LV-4223Коцени (општина)373156,6 км²
LV-4224MurmuižaБеверина (општина)1.62788,7 км²
LV-4227Коцени (општина)68496 км²
LV-4228Коцени (општина)52640,9 км²
LV-4232Буртниеки (општина)473159,4 км²
LV-4234Рујиена (општина)83692,1 км²
LV-4240Рујиена (општина)4.14963,7 км²
LV-4241Рујиена (општина)43188,6 км²
LV-4242Рујиена (општина)88133,4 км²
LV-4244NaukšēniНаукшени (општина)1.272192,4 км²
LV-4245Беверина (општина)48099,4 км²
LV-4247Наукшени (општина)29965,6 км²
LV-4248Рујиена (општина)20863,9 км²
LV-4301Alūksnes Rajons11.81872,3 км²
LV-4332Alūksnes Rajons27840,6 км²
LV-4333Alūksnes Rajons739205,1 км²
LV-4334Alūksnes Rajons152,5 км²
LV-4335Alūksnes Rajons16871,8 км²
LV-4336JaunlaiceneAlūksnes Rajons39452,1 км²
LV-4337ApeАпе (општина)1.269127,7 км²
LV-4339GaujienaАпе (општина)1.717125,7 км²
LV-4340Alūksnes Rajons58793,8 км²
LV-4341Alūksnes Rajons25152,5 км²
LV-4342Alūksnes Rajons6842,8 км²
LV-4344Alūksnes Rajons15461,6 км²
LV-4345Alūksnes Rajons47462,8 км²
LV-4348Апе (општина)329137 км²
LV-4350Alūksnes Rajons396159,1 км²
LV-4351Alūksnes Rajons235124,1 км²
LV-4352Alūksnes Rajons292142,1 км²
LV-4354Alūksnes Rajons484280,7 км²
LV-4355Апе (општина)372154,2 км²
LV-4358Alūksnes Rajons121129,2 км²
LV-4359Alūksnes Rajons17055 км²
LV-4401Gulbenes Rajons11.52438,8 км²
LV-4405LiteneGulbenes Rajons280127,7 км²
LV-4406Gulbenes Rajons280130,3 км²
LV-4409Gulbenes Rajons572166,6 км²
LV-4410Gulbenes Rajons561,524 км²
LV-4412LejasciemsGulbenes Rajons725338 км²
LV-4415Gulbenes Rajons18731,5 км²
LV-4416Gulbenes Rajons1.391183,9 км²
LV-4417Gulbenes Rajons3.683186 км²
LV-4420JaungulbeneGulbenes Rajons51390,2 км²
LV-4421Gulbenes Rajons19278,9 км²
LV-4424Gulbenes Rajons90130,7 км²
LV-4425Gulbenes Rajons1.64176,2 км²
LV-4426Gulbenes Rajons16567,5 км²
LV-4428Gulbenes Rajons31498,1 км²
LV-4429Gulbenes Rajons193126,7 км²
LV-4501Balvu Novads10.653110,2 км²
LV-4561Balvu Novads13561,4 км²
LV-4562Balvu Novads37,7 км²
LV-4566Balvu Novads1.090141,6 км²
LV-4567BriežuciemsБалтинава (општина)24,6 км²
LV-4570RugājiРугаји (општина)1.763322 км²
LV-4571Balvu Novads6150,7 км²
LV-4572Balvu Novads204104,6 км²
LV-4573Balvu Novads14,3 км²
LV-4574Balvu Novads25856,2 км²
LV-4576Balvu Novads635127,6 км²
LV-4577Ругаји (општина)580195,6 км²
LV-4580Balvu Novads98,3 км²
LV-4582Виљака (општина)1.91278,9 км²
LV-4583ViļakaВиљака (општина)1.814143,1 км²
LV-4584Виљака (општина)887135,1 км²
LV-4585Виљака (општина)3587,6 км²
LV-4586Виљака (општина)23355,3 км²
LV-4587Виљака (општина)609122,2 км²
LV-4590Balvu Novads6150,4 км²
LV-4591Balvu Novads734,6 км²
LV-4592Balvu Novads11488,9 км²
LV-4594BaltinavaБалтинава (општина)1.191186,7 км²
LV-4595BriežuciemsБалтинава (општина)16959,5 км²
LV-4601Rēzeknes Novads24.07974,5 км²
LV-4604Rēzeknes Novads11.77260,3 км²
LV-4611AudriņiRēzeknes Novads1.11574,7 км²
LV-4612Rēzeknes Novads58055,1 км²
LV-4614VarakļāniВаракљани (општина)31243,6 км²
LV-4615Rēzeknes Novads474103,6 км²
LV-4616Rēzeknes Novads2470,2 км²
LV-4617Rēzeknes Novads671154,4 км²
LV-4618Rēzeknes Novads46869 км²
LV-4619Rēzeknes Novads29160,2 км²
LV-4621Rēzeknes Novads15141,2 км²
LV-4622Rēzeknes Novads62699,4 км²
LV-4623Rēzeknes Novads208158,6 км²
LV-4624Rēzeknes Novads1,325 км²
LV-4625Rēzeknes Novads33663,4 км²
LV-4626Rēzeknes Novads340160,1 км²
LV-4627LūznavaRēzeknes Novads50169,6 км²
LV-4628Виљани (општина)42977,7 км²
LV-4630Rēzeknes Novads3.637119,9 км²
LV-4631Rēzeknes Novads1.157144,4 км²
LV-4633Rēzeknes Novads52787,3 км²
LV-4634Rēzeknes Novads12825,4 км²
LV-4635Rēzeknes Novads25857,7 км²
LV-4636Rēzeknes Novads819167,2 км²
LV-4638Rēzeknes Novads23755,5 км²
LV-4640Виљани (општина)16557,1 км²
LV-4641Rēzeknes Novads2.00957,9 км²
LV-4642Rēzeknes Novads73561,4 км²
LV-4643Rēzeknes Novads1.40337,8 км²
LV-4645Rēzeknes Novads2.93537,1 км²
LV-4647Rēzeknes Novads48125,7 км²
LV-4648Rēzeknes Novads71967,7 км²
LV-4649Rēzeknes Novads165123,6 км²
LV-4650ViļāniВиљани (општина)5.202109,2 км²
LV-4652Rēzeknes Novads774156,8 км²
LV-4701Валка (општина)7.154243,3 км²
LV-4706Смилтене (општина)373161,1 км²
LV-4707Смилтене (општина)33875,9 км²
LV-4708Смилтене (општина)243,9 км²
LV-4711ĒrģemeВалка (општина)407179,2 км²
LV-4712Буртниеки (општина)17092,5 км²
LV-4713Смилтене (општина)407130 км²
LV-4715Стренчи (општина)577142,6 км²
LV-4716Валка (општина)256123,7 км²
LV-4718Смилтене (општина)1.18673,7 км²
LV-472310250,9 км²
LV-4724Смилтене (општина)370100,2 км²
LV-4726Смилтене (општина)769100,8 км²
LV-4727Стренчи (општина)455108,7 км²
LV-4728SedaСтренчи (општина)1.2248,5 км²
LV-4729SmilteneСмилтене (општина)9.007262,2 км²
LV-4730StrenčiСтренчи (општина)1.297109,2 км²
LV-4731TrikātaВалка (општина)910113,3 км²
LV-4733Валка (општина)247148,3 км²
LV-4735Валка (општина)176170,3 км²
LV-4801LazdonaМадона (општина)10.24814,3 км²
LV-4824LazdonaМадона (општина)1.62723,5 км²
LV-4825Мадона (општина)1.345188,5 км²
LV-4826Лубана (општина)23845 км²
LV-4828DzelzavaМадона (општина)0,275 км²
LV-4830Лубана (општина)2.662439,5 км²
LV-4831Мадона (општина)240,908 км²
LV-4833Мадона (општина)567103,1 км²
LV-4834BarkavaМадона (општина)1.505188,5 км²
LV-4835Варакљани (општина)428115,8 км²
LV-4836Варакљани (општина)18369,2 км²
LV-4837Варакљани (општина)28933,3 км²
LV-4838VarakļāniВаракљани (општина)2.47460 км²
LV-4840ĒrgļiЕргљи (општина)2.468132,2 км²
LV-4841Ергљи (општина)287116,4 км²
LV-4844Ергљи (општина)298130,4 км²
LV-4846KusaМадона (општина)110,807 км²
LV-4847KusaМадона (општина)750147,1 км²
LV-4852MārcienaМадона (општина)1.33989,8 км²
LV-4853Мадона (општина)1.331108 км²
LV-4855Мадона (општина)105121,9 км²
LV-4860Мадона (општина)1.283147,1 км²
LV-4862ĻaudonaМадона (општина)1.084190,1 км²
LV-4863ĻaudonaМадона (општина)7413,6 км²
LV-4865Мадона (општина)629144,7 км²
LV-4870PatkuleМадона (општина)1.409168 км²
LV-4871Цесвајне (општина)2.733190,1 км²
LV-4873DzelzavaМадона (општина)207109,4 км²
LV-4880Цесвајне (општина)
LV-4884Мадона (општина)209255,5 км²
LV-5001РигаRīga23.03715,5 км²
LV-5011Лиелварде (општина)1.51778,3 км²
LV-5012Огре (општина)83071,7 км²
LV-5015РигаRīga3.240112 км²
LV-5016Ќегумс (општина)2.10976,4 км²
LV-5020Ќегумс (општина)2.727121,8 км²
LV-5022JumpravaОгре (општина)1.93786,7 км²
LV-5033Ќегумс (општина)809308,8 км²
LV-5041Огре (општина)5.11895,6 км²
LV-5044Огре (општина)58180,4 км²
LV-5045Огре (општина)1.529168,4 км²
LV-5047Огре (општина)34789,9 км²
LV-5052РигаRīga4.60118,7 км²
LV-5060Огре (општина)1.730160 км²
LV-5062Огре (општина)51087,5 км²
LV-5064Огре (општина)266126 км²
LV-5065Огре (општина)13197,4 км²
LV-5070Лиелварде (општина)5.99859,8 км²
LV-5071Ќегумс (општина)5114,715 км²
LV-5101AizkraukleAizkraukles Rajons8.481102,5 км²
LV-5106Вецумниеки (општина)1.551210 км²
LV-5108Кокнесе (општина)21069,8 км²
LV-5109Пљавињас (општина)387130,6 км²
LV-5110Нерета (општина)26499,9 км²
LV-5111Јаунјелгава (општина)659203,8 км²
LV-5112Нерета (општина)374210,8 км²
LV-5113KokneseКокнесе (општина)4.159171,7 км²
LV-511519955,5 км²
LV-5118NeretaНерета (општина)2.292125,6 км²
LV-5120Пљавињас (општина)4.474159 км²
LV-5123SēreneAizkraukles Rajons2.533118,5 км²
LV-5124Јаунјелгава (општина)391175,5 км²
LV-5125SkrīveriСкривери (општина)3.511105,4 км²
LV-5128Јаунјелгава (општина)14458,8 км²
LV-5129Пљавињас (општина)45886,7 км²
LV-5130Јаунјелгава (општина)143109,3 км²
LV-5133Нерета (општина)830215,7 км²
LV-5134JaunjelgavaЈаунјелгава (општина)1.91111,3 км²
LV-5135Кокнесе (општина)934120,1 км²
LV-5201ЈекабпилсЈекабпилс (општина)11.58913,8 км²
LV-520211.02712 км²
LV-5204Крустпилс (општина)1.84086,3 км²
LV-5208AknīsteАкнисте (општина)1.693133,1 км²
LV-5209Крустпилс (општина)93,765 км²
LV-5210Акнисте (општина)38683,9 км²
LV-5211Крустпилс (општина)282242,8 км²
LV-52121.248125,9 км²
LV-5214Сала (општина)75780,9 км²
LV-521555083,3 км²
LV-5216561148,6 км²
LV-5217Виесите (општина)193103,8 км²
LV-5218Акнисте (општина)66467,8 км²
LV-5220261173,4 км²
LV-522111636,9 км²
LV-5222ZilāniЈекабпилс (општина)2.075114,4 км²
LV-5223ZīlāniЈекабпилс (општина)604101,6 км²
LV-5224Виесите (општина)42498,9 км²
LV-5226Крустпилс (општина)670142,7 км²
LV-5228Виесите (општина)16298,6 км²
LV-5229522181,7 км²
LV-5230Сала (општина)2.742113,9 км²
LV-5232Сала (општина)403121,4 км²
LV-5236Крустпилс (општина)1.087144,7 км²
LV-5237Виесите (општина)3.129348,8 км²
LV-5238Крустпилс (општина)29777,4 км²
LV-5239ZīlāniЈекабпилс (општина)91178 км²
LV-5301Преиљи (општина)9.908103,3 км²
LV-5304JaunaglonaПреиљи (општина)2.406132,3 км²
LV-5305Преиљи (општина)10672,7 км²
LV-5311Риебињи (општина)63681,6 км²
LV-5312Ливани (општина)35389,8 км²
LV-5313AglonaАглона (општина)0,537 км²
LV-5315JersikaПреиљи (општина)38679,9 км²
LV-5316Ливани (општина)10.178167,9 км²
LV-5318Риебињи (општина)16640,9 км²
LV-5320Преиљи (општина)12539,6 км²
LV-5323Преиљи (општина)31553,5 км²
LV-5325VecvārkavaВаркава (општина)889110,8 км²
LV-5326Риебињи (општина)1.813160,3 км²
LV-5327Ливани (општина)43064,4 км²
LV-5328Ливани (општина)701183,4 км²
LV-5329Риебињи (општина)1.130209,7 км²
LV-5330Риебињи (општина)70,2 км²
LV-5331Риебињи (општина)62079,5 км²
LV-5333Риебињи (општина)52767,3 км²
LV-5334Ливани (општина)33577,6 км²
LV-5335Варкава (општина)Преиљи (општина)783108,2 км²
LV-5337Варкава (општина)Преиљи (општина)18042,5 км²
LV-5401ДаугавпилсДаугавпилс (општина)27.34619,1 км²
LV-5403ДаугавпилсДаугавпилс (општина)
LV-5404ДаугавпилсДаугавпилс (општина)22.9376,1 км²
LV-5410ДаугавпилсДаугавпилс (општина)8.7123,696 км²
LV-5412ДаугавпилсДаугавпилс (општина)2.1883,39 км²
LV-5413LotsikiДаугавпилс (општина)4.53216,9 км²
LV-5414ДаугавпилсДаугавпилс (општина)2.5407 км²
LV-5415ДаугавпилсДаугавпилс (општина)5.9534,942 км²
LV-5417ДаугавпилсДаугавпилс (општина)7.47511,4 км²
LV-5418ДаугавпилсДаугавпилс (општина)3.3963,304 км²
LV-5419LīksnaДаугавпилс (општина)14515.374 м²
LV-5420ДаугавпилсДаугавпилс (општина)
LV-5421ДаугавпилсДаугавпилс (општина)1701.346 м²
LV-5422ДаугавпилсДаугавпилс (општина)7.2483,926 км²
LV-5438AmbeļiДаугавпилс (општина)16269,3 км²
LV-5439Илуксте (општина)726102,7 км²
LV-5440BiķerniekiДаугавпилс (општина)13468,6 км²
LV-5441DvieteИлуксте (општина)79994 км²
LV-5442DemeneДаугавпилс (општина)781180,9 км²
LV-544340464,6 км²
LV-5444Илуксте (општина)77379 км²
LV-5447Илуксте (општина)3.625133,6 км²
LV-5449KalkūneДаугавпилс (општина)3.49667,2 км²
LV-5450KalupeДаугавпилс (општина)659119,1 км²
LV-54518529,4 км²
LV-54562.688137,9 км²
LV-5458LotsikiДаугавпилс (општина)1.30418,3 км²
LV-5459MaļinaukaДаугавпилс (општина)64577,4 км²
LV-5460MedumiДаугавпилс (општина)468116,8 км²
LV-5461KalkūneДаугавпилс (општина)1.53360,6 км²
LV-54621.08194,8 км²
LV-5463NīcgaleДаугавпилс (општина)83896,5 км²
LV-5465VecsalienaДаугавпилс (општина)1.561158,8 км²
LV-5469SalienaДаугавпилс (општина)264125,7 км²
LV-5470809100,1 км²
LV-5471Илуксте (општина)82399,2 км²
LV-54731.476127,3 км²
LV-5474Илуксте (општина)1.127114,4 км²
LV-5477VaboleДаугавпилс (општина)82572,1 км²
LV-54811.361103,9 км²
LV-5601Krāslavas Rajons13.254132,2 км²
LV-5651Krāslavas Rajons39242,7 км²
LV-5652Krāslavas Rajons26371,7 км²
LV-5653Аглона (општина)67275,5 км²
LV-5655Аглона (општина)24165,8 км²
LV-5656Krāslavas Rajons36180,7 км²
LV-5660Krāslavas Rajons377112,2 км²
LV-566256664,8 км²
LV-5664Krāslavas Rajons503130,7 км²
LV-5666Krāslavas Rajons274127,7 км²
LV-5668457125,1 км²
LV-5671Krāslavas Rajons518117,5 км²
LV-5674Дагда (општина)4.28059,8 км²
LV-5676Дагда (општина)29677,9 км²
LV-5677Дагда (општина)3757,5 км²
LV-5680Дагда (општина)54679 км²
LV-5681Krāslavas Rajons31974 км²
LV-5685Аглона (општина)441120 км²
LV-5687Дагда (општина)758136,3 км²
LV-5692Дагда (општина)509128,6 км²
LV-5695Дагда (општина)507113,6 км²
LV-5696Дагда (општина)13496,7 км²
LV-5697Дагда (општина)30798,4 км²
LV-5698Дагда (општина)55092 км²
LV-5701Ludzas Rajons11.32749,5 км²
LV-5704Kārsavas Novads18679,2 км²
LV-5705Зилупе (општина)6540,8 км²
LV-5706Цибла (општина)37196,6 км²
LV-5707ŅivņikiLudzas Rajons198140,3 км²
LV-5708Ludzas Rajons17061,1 км²
LV-5709CiblaЦибла (општина)81667,3 км²
LV-5711Зилупе (општина)2497,6 км²
LV-5716Ludzas Rajons11483,3 км²
LV-5717Kārsavas Novads3.606155,3 км²
LV-5719Цибла (општина)103160,6 км²
LV-5722Зилупе (општина)18774,7 км²
LV-5725Kārsavas Novads33585,9 км²
LV-5726Kārsavas Novads25789,5 км²
LV-5729Ludzas Rajons17060,5 км²
LV-5730Ludzas Rajons4136,2 км²
LV-5732PasieneLudzas Rajons10968,5 км²
LV-5733Ludzas Rajons24082,5 км²
LV-5735Ludzas Rajons54787,4 км²
LV-5736Ludzas Rajons2455 км²
LV-5737Kārsavas Novads11139,1 км²
LV-5739RundēniLudzas Rajons109110,8 км²
LV-5740Kārsavas Novads467139,3 км²
LV-5742Цибла (општина)42772,4 км²
LV-5745Ludzas Rajons11959,6 км²
LV-5748Ludzas Rajons179130,8 км²
LV-5750Kārsavas Novads55339,5 км²
LV-5751ZaļesjeLudzas Rajons2.74855,9 км²
LV-5752Цибла (општина)1.20999,2 км²

Латвија

Латвија / Летонија (латвиски: Latvija) или официјално Република Латвија / Република Летонија (латвиски: Latvijas Republika) — држава во Балтичкиот регион во Северна и Источна Европа. Латвија се граничи со Естонија на север, со Литванија на југ, со Русија на ис..    Страницата со Википедија Латвија