(16.718) Поштенски Броеви во Литванија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Литванија
Временска зонаИсточноевропско време
Површина6.500 km²
Население2,9 милиони
Густина на население453,0 / km²
Поштенски Броеви00001, 00009, 00100 (16.715 повеќе)
Телефонски Броеви310, 313, 315 (53 повеќе)
Бизниси во Литванија121.982
Градови466
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
01001 - 27126Vilniaus apskritis1.816
28118 - 33355Utenos apskritis441
35001 - 42494Panevėžys1.123
44001 - 60486Kauno apskritis3.627
62001 - 67482Алитушки округ539
68107 - 71482Marijampolės apskritis422
71481 - 75493Tauragės apskritis459
76001 - 86459Šiaulių apskritis1.152
87001 - 90489Telšių apskritis468
91001 - 99425Klaipėdos apskritis1.215

Интерактивна мапа

(16.718) Поштенски Броеви во Литванија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00001Klaipėdos apskritis
00009ПалангаKlaipėdos apskritis
00100ПалангаKlaipėdos apskritis111,452 km²
00101ПалангаKlaipėdos apskritis3885,8 km²
00102ПалангаKlaipėdos apskritis1280,612 km²
00103ПалангаKlaipėdos apskritis2742,052 km²
00104ПалангаKlaipėdos apskritis2970,233 km²
00105ПалангаKlaipėdos apskritis1365.994 m²
00106ПалангаKlaipėdos apskritis14110.134 m²
00107ПалангаKlaipėdos apskritis7719.228 m²
00108ПалангаKlaipėdos apskritis17827.380 m²
00109ПалангаKlaipėdos apskritis32427.910 m²
00110ПалангаKlaipėdos apskritis
00111ПалангаKlaipėdos apskritis14451.536 m²
00112ПалангаKlaipėdos apskritis10149.815 m²
00113ПалангаKlaipėdos apskritis28816.106 m²
00114ПалангаKlaipėdos apskritis33022.356 m²
00115ПалангаKlaipėdos apskritis16515.596 m²
00116ПалангаKlaipėdos apskritis17531.994 m²
00117ПалангаKlaipėdos apskritis27321.174 m²
00118ПалангаKlaipėdos apskritis50924.211 m²
00119ПалангаKlaipėdos apskritis29413.790 m²
00120ПалангаKlaipėdos apskritis23014.341 m²
00121ПалангаKlaipėdos apskritis2457.939 m²
00122ПалангаKlaipėdos apskritis8228.657 m²
00123ПалангаKlaipėdos apskritis8825.037 m²
00124ПалангаKlaipėdos apskritis26311.940 m²
00125ПалангаKlaipėdos apskritis8943.316 m²
00126ПалангаKlaipėdos apskritis2680,136 km²
00127ПалангаKlaipėdos apskritis47165.380 m²
00128ПалангаKlaipėdos apskritis4630,54 km²
00129ПалангаKlaipėdos apskritis2170,244 km²
00131ПалангаKlaipėdos apskritis2540,245 km²
00132ПалангаKlaipėdos apskritis6140,269 km²
00133ПалангаKlaipėdos apskritis2760,176 km²
00134ПалангаKlaipėdos apskritis4690,207 km²
00135ПалангаKlaipėdos apskritis5750,834 km²
00136ПалангаKlaipėdos apskritis3890,833 km²
00137ПалангаKlaipėdos apskritis3060,237 km²
00138ПалангаKlaipėdos apskritis27978.279 m²
00139ПалангаKlaipėdos apskritis47168.618 m²
00140ПалангаKlaipėdos apskritis30615.367 m²
00141ПалангаKlaipėdos apskritis7513.534 m²
00142ПалангаKlaipėdos apskritis29819.972 m²
00143ПалангаKlaipėdos apskritis1390,138 km²
00144ПалангаKlaipėdos apskritis1340,124 km²
00145ПалангаKlaipėdos apskritis890,442 km²
00146ПалангаKlaipėdos apskritis2780,144 km²
00147ПалангаKlaipėdos apskritis2461,558 km²
00148ПалангаKlaipėdos apskritis4720,419 km²
Страница 1Следно

Литванија

Литванија (литвански: Lietuva), официјално Република Литванија (Lietuvos Respublika), а многу ретко Литва — земја во Североисточна Европа и е сместена меѓу Русија и Балтичкото Море на запад, Република Полска на југ, Белорусија на исток, Летонија на север. Репу..  ︎  Страницата со Википедија Литванија