Временска зонаИсточноевропско време
Површина157 km²
Население303.094 (Повеќе детали)
Машко население136.734 (45,1 %)
Femaleенско население166.359 (54,9 %)
Средна возраст39,5
Поштенски Броеви44001, 44037, 44104 (2.440 повеќе)
Телефонски Број37

Интерактивна мапа

(2.443) Поштенски Броеви во Каунас, Kauno apskritis

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
44001КаунасKauno apskritis
44037КаунасKauno apskritis
44104КаунасKauno apskritis1990,347 km²
44105КаунасKauno apskritis3332,23 km²
44109КаунасKauno apskritis
44131КаунасKauno apskritis1.0280,688 km²
44132КаунасKauno apskritis4960,153 km²
44133КаунасKauno apskritis2334.714 m²
44134КаунасKauno apskritis
44135КаунасKauno apskritis23661.887 m²
44136КаунасKauno apskritis3430,203 km²
44137КаунасKauno apskritis11813.816 m²
44138КаунасKauno apskritis9551.112 m²
44139КаунасKauno apskritis49287.224 m²
44140КаунасKauno apskritis3480,107 km²
44141КаунасKauno apskritis22925.676 m²
44142КаунасKauno apskritis2295.981 m²
44143КаунасKauno apskritis4483.132 m²
44144КаунасKauno apskritis21974.196 m²
44145КаунасKauno apskritis68926.746 m²
44146КаунасKauno apskritis46276.664 m²
44147КаунасKauno apskritis46152.262 m²
44148КаунасKauno apskritis23242.796 m²
44149КаунасKauno apskritis23040.311 m²
44150КаунасKauno apskritis23335.343 m²
44151КаунасKauno apskritis4010,129 km²
44155КаунасKauno apskritis2188.375 m²
44156КаунасKauno apskritis22475.195 m²
44157КаунасKauno apskritis23245.522 m²
44158КаунасKauno apskritis6490,126 km²
44162КаунасKauno apskritis31272.370 m²
44163КаунасKauno apskritis21848.801 m²
44164КаунасKauno apskritis77737.550 m²
44167КаунасKauno apskritis1334.038 m²
44168КаунасKauno apskritis21244.918 m²
44169КаунасKauno apskritis18745.927 m²
44170КаунасKauno apskritis75921.623 m²
44171КаунасKauno apskritis19818.110 m²
44172КаунасKauno apskritis1.04520.540 m²
44173КаунасKauno apskritis23432.617 m²
44174КаунасKauno apskritis19668.381 m²
44175КаунасKauno apskritis84319.777 m²
44181КаунасKauno apskritis60552.172 m²
44182КаунасKauno apskritis19722.691 m²
44183КаунасKauno apskritis1.40154.043 m²
44186КаунасKauno apskritis14545.855 m²
44187КаунасKauno apskritis13765.411 m²
44191КаунасKauno apskritis22756.317 m²
44192КаунасKauno apskritis13658.706 m²
44193КаунасKauno apskritis32679.747 m²
44197КаунасKauno apskritis12354.207 m²
44198КаунасKauno apskritis2756.297 m²
44199КаунасKauno apskritis17351.797 m²
44200КаунасKauno apskritis34328.886 m²
44201КаунасKauno apskritis91225.553 m²
44202КаунасKauno apskritis
44203КаунасKauno apskritis19031.494 m²
44204КаунасKauno apskritis18130.248 m²
44208КаунасKauno apskritis1.21921.557 m²
44209КаунасKauno apskritis19425.219 m²
44210КаунасKauno apskritis19528.000 m²
44211КаунасKauno apskritis19358.138 m²
44212КаунасKauno apskritis81210.634 m²
44213КаунасKauno apskritis30733.904 m²
44214КаунасKauno apskritis11520.773 m²
44215КаунасKauno apskritis92933.719 m²
44221КаунасKauno apskritis6420,17 km²
44225КаунасKauno apskritis2890,11 km²
44226КаунасKauno apskritis1190,106 km²
44229КаунасKauno apskritis17250.909 m²
44230КаунасKauno apskritis29780.948 m²
44236КаунасKauno apskritis76770.244 m²
44237КаунасKauno apskritis17823.811 m²
44238КаунасKauno apskritis20727.936 m²
44239КаунасKauno apskritis79934.892 m²
44240КаунасKauno apskritis1.70651.089 m²
44241КаунасKauno apskritis21820.325 m²
44242КаунасKauno apskritis20117.522 m²
44243КаунасKauno apskritis1.23628.793 m²
44244КаунасKauno apskritis21711.540 m²
44245КаунасKauno apskritis1.31734.832 m²
44246КаунасKauno apskritis90027.659 m²
44248КаунасKauno apskritis43766.071 m²
44249КаунасKauno apskritis1.34945.170 m²
44250КаунасKauno apskritis22120.280 m²
44251КаунасKauno apskritis21622.996 m²
44252КаунасKauno apskritis86318.212 m²
44253КаунасKauno apskritis84517.127 m²
44254КаунасKauno apskritis20940.670 m²
44255КаунасKauno apskritis19641.191 m²
44258КаунасKauno apskritis74727.228 m²
44259КаунасKauno apskritis2755.381 m²
44260КаунасKauno apskritis38456.158 m²
44261КаунасKauno apskritis21139.871 m²
44262КаунасKauno apskritis1.39449.456 m²
44263КаунасKauno apskritis19550.568 m²
44269КаунасKauno apskritis21052.730 m²
44275КаунасKauno apskritis4090,113 km²
44279КаунасKauno apskritis4890,281 km²
44280КаунасKauno apskritis4810,168 km²
Страница 1Следно

Демографска информација Каунас, Kauno apskritis

Население303.094
Густина на население1.930 / km²
Машко население136.734 (45,1 %)
Femaleенско население166.359 (54,9 %)
Средна возраст39,5
Средна возраст за мажи36
Средна возраст за жени42,4
Бизниси во Каунас, Kauno apskritis17.830
Население (1975)418.400
Население (2000)400.919
Промена на населението од 1975 во 2015 -27,6 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -24,4 %

Каунас

Каунас е мал пристанишен град во Литванија. Излегува на реката Неман.  ︎  Страницата со Википедија Каунас