Временска зонаИсточноевропско време
Површина13,7 km²
Население23.485 (Повеќе детали)
Машко население11.071 (47,1 %)
Femaleенско население12.414 (52,9 %)
Средна возраст39
Поштенски Броеви55001, 55014, 55101 (136 повеќе)
Телефонски Број349

Интерактивна мапа

(139) Поштенски Броеви во Јонава, Kauno apskritis

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
55001Kauno apskritis
55014ЈонаваKauno apskritis
55101ЈонаваKauno apskritis2.1561,856 km²
55104ЈонаваKauno apskritis
55105ЈонаваKauno apskritis
55106ЈонаваKauno apskritis
55107ЈонаваKauno apskritis
55110ЈонаваKauno apskritis1150,196 km²
55111ЈонаваKauno apskritis1.2830,636 km²
55112ЈонаваKauno apskritis3820,101 km²
55113ЈонаваKauno apskritis3220,109 km²
55115ЈонаваKauno apskritis3910,132 km²
55116ЈонаваKauno apskritis8280,368 km²
55117ЈонаваKauno apskritis4900,308 km²
55118ЈонаваKauno apskritis25585.887 m²
55119ЈонаваKauno apskritis38512.096 m²
55120ЈонаваKauno apskritis14313.298 m²
55121ЈонаваKauno apskritis49322.479 m²
55122ЈонаваKauno apskritis29819.750 m²
55124ЈонаваKauno apskritis12535.019 m²
55125ЈонаваKauno apskritis12339.408 m²
55126ЈонаваKauno apskritis59116.595 m²
55127ЈонаваKauno apskritis1268.170 m²
55128ЈонаваKauno apskritis36713.390 m²
55129ЈонаваKauno apskritis2358.305 m²
55130ЈонаваKauno apskritis37217.540 m²
55132ЈонаваKauno apskritis2544.051 m²
55134ЈонаваKauno apskritis3010,172 km²
55135ЈонаваKauno apskritis43416.301 m²
55136ЈонаваKauno apskritis2179.747 m²
55137ЈонаваKauno apskritis21922.175 m²
55138ЈонаваKauno apskritis4729.941 m²
55139ЈонаваKauno apskritis12930.466 m²
55140ЈонаваKauno apskritis48719.604 m²
55141ЈонаваKauno apskritis11026.312 m²
55142ЈонаваKauno apskritis24012.292 m²
55143ЈонаваKauno apskritis68150.837 m²
55144ЈонаваKauno apskritis21113.247 m²
55147ЈонаваKauno apskritis1039.532 m²
55148ЈонаваKauno apskritis17663.027 m²
55149ЈонаваKauno apskritis8820,432 km²
55150ЈонаваKauno apskritis35316.939 m²
55151ЈонаваKauno apskritis4757.907 m²
55152ЈонаваKauno apskritis13210.695 m²
55153ЈонаваKauno apskritis10915.327 m²
55154ЈонаваKauno apskritis9357.191 m²
55156ЈонаваKauno apskritis4090,207 km²
55158ЈонаваKauno apskritis11933.553 m²
55159ЈонаваKauno apskritis12421.159 m²
55160ЈонаваKauno apskritis53814.201 m²
55161ЈонаваKauno apskritis2423.307 m²
55162ЈонаваKauno apskritis1183.196 m²
55163ЈонаваKauno apskritis2930,136 km²
55164ЈонаваKauno apskritis9274.629 m²
55165ЈонаваKauno apskritis4990,28 km²
55166ЈонаваKauno apskritis39119.625 m²
55167ЈонаваKauno apskritis14643.426 m²
55168ЈонаваKauno apskritis
55169ЈонаваKauno apskritis29674.591 m²
55170ЈонаваKauno apskritis68431.683 m²
55171ЈонаваKauno apskritis13630.290 m²
55172ЈонаваKauno apskritis77324.193 m²
55173ЈонаваKauno apskritis14232.439 m²
55174ЈонаваKauno apskritis15611.907 m²
55175ЈонаваKauno apskritis65832.330 m²
55176ЈонаваKauno apskritis73416.501 m²
55177ЈонаваKauno apskritis62617.992 m²
55178ЈонаваKauno apskritis1260,127 km²
55179ЈонаваKauno apskritis5970,517 km²
55180ЈонаваKauno apskritis33013.333 m²
55181ЈонаваKauno apskritis29958.531 m²
55182ЈонаваKauno apskritis14034.707 m²
55183ЈонаваKauno apskritis12635.981 m²
55184ЈонаваKauno apskritis62525.805 m²
55185ЈонаваKauno apskritis11111.939 m²
55186ЈонаваKauno apskritis8545.201 m²
55187ЈонаваKauno apskritis34513.391 m²
55188ЈонаваKauno apskritis9364.848 m²
55189ЈонаваKauno apskritis700,113 km²
55190ЈонаваKauno apskritis31922.893 m²
55195ЈонаваKauno apskritis4441,118 km²
55198ЈонаваKauno apskritis7.1006,5 km²
55200ЈонаваKauno apskritis1060,146 km²
55201ЈонаваKauno apskritis2180,411 km²
55202ЈонаваKauno apskritis6327.279 m²
55203ЈонаваKauno apskritis1720,279 km²
55204ЈонаваKauno apskritis2170,138 km²
55205ЈонаваKauno apskritis1209.442 m²
55206ЈонаваKauno apskritis28922.558 m²
55207ЈонаваKauno apskritis6318.981 m²
55208ЈонаваKauno apskritis22112.819 m²
55209ЈонаваKauno apskritis9129.376 m²
55210ЈонаваKauno apskritis919.513 m²
55211ЈонаваKauno apskritis3590.671 m²
55212ЈонаваKauno apskritis35032.703 m²
55213ЈонаваKauno apskritis8811.336 m²
55214ЈонаваKauno apskritis18312.848 m²
55215ЈонаваKauno apskritis9523.981 m²
55216ЈонаваKauno apskritis56427.848 m²
55217ЈонаваKauno apskritis9933.269 m²
55218ЈонаваKauno apskritis1060,142 km²
55219ЈонаваKauno apskritis6432.541 m²
55220ЈонаваKauno apskritis1421.968 m²
55221ЈонаваKauno apskritis23910.428 m²
55222ЈонаваKauno apskritis1638.562 m²
55223ЈонаваKauno apskritis22012.002 m²
55224ЈонаваKauno apskritis1216.019 m²
55225ЈонаваKauno apskritis20912.353 m²
55226ЈонаваKauno apskritis2099.646 m²
55227ЈонаваKauno apskritis3384.847 m²
55228ЈонаваKauno apskritis58716.138 m²
55229ЈонаваKauno apskritis4697.593 m²
55230ЈонаваKauno apskritis35112.690 m²
55231ЈонаваKauno apskritis34434.526 m²
55232ЈонаваKauno apskritis1406.393 m²
55233ЈонаваKauno apskritis7627.362 m²
55234ЈонаваKauno apskritis18915.403 m²
55235ЈонаваKauno apskritis
55236ЈонаваKauno apskritis11312.719 m²
55237ЈонаваKauno apskritis13717.810 m²
55238ЈонаваKauno apskritis3798.935 m²
55239ЈонаваKauno apskritis26613.005 m²
55240ЈонаваKauno apskritis13036.245 m²
55241ЈонаваKauno apskritis32920.374 m²
55244ЈонаваKauno apskritis1730,19 km²
55249ЈонаваKauno apskritis790,158 km²
55250ЈонаваKauno apskritis3617.752 m²
55251ЈонаваKauno apskritis987.228 m²
55252ЈонаваKauno apskritis2284.976 m²
55253ЈонаваKauno apskritis19119.677 m²
55254ЈонаваKauno apskritis9313.590 m²
55255ЈонаваKauno apskritis45713.477 m²
55256ЈонаваKauno apskritis2307.973 m²
55257ЈонаваKauno apskritis17510.718 m²
55258ЈонаваKauno apskritis1752.656 m²
55259ЈонаваKauno apskritis4249.514 m²
55260ЈонаваKauno apskritis8227.359 m²
55264ЈонаваKauno apskritis8175.645 m²
55493ЈонаваKauno apskritis

Демографска информација Јонава, Kauno apskritis

Население23.485
Густина на население1.718 / km²
Машко население11.071 (47,1 %)
Femaleенско население12.414 (52,9 %)
Средна возраст39
Средна возраст за мажи36,3
Средна возраст за жени41,4
Бизниси во Јонава, Kauno apskritis697
Население (1975)30.660
Население (2000)30.115
Промена на населението од 1975 во 2015 -23,4 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -22 %

Јонава

(lt. - Jonava) град во Литванија.  ︎  Страницата со Википедија Јонава