(16.718) Поштенски Броеви во Литванија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Литванија
Временска зонаИсточноевропско време
Површина6.500 km²
Население2,9 милиони
Густина на население453,0 / km²
Поштенски Броеви99445, 99444, 99443 (16.715 повеќе)
Телефонски Броеви310, 313, 315 (53 повеќе)
Бизниси во Литванија121.982
Градови466
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
01001 - 27126Vilniaus apskritis1.816
28118 - 33355Utenos apskritis441
35001 - 42494Panevėžys1.123
44001 - 60486Kauno apskritis3.627
62001 - 67482Алитушки округ539
68107 - 71482Marijampolės apskritis422
71481 - 75493Tauragės apskritis459
76001 - 86459Šiaulių apskritis1.152
87001 - 90489Telšių apskritis468
91001 - 99425Klaipėdos apskritis1.215

Интерактивна мапа

(16.718) Поштенски Броеви во Литванија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
99445Vainutas21516,8 km²
99444Vainutas922,7 km²
99443Vainutas4618 km²
99442Vainutas3814,4 km²
99435Vainutas8613,1 km²
99434Vainutas3515,8 km²
99433Vainutas41124,2 km²
99432Vainutas5971,163 km²
99431Vainutas2430,456 km²
99430Vainutas17138,5 km²
99426Gardamas24913 km²
99425Klaipėdos apskritis2312,7 km²
99424Gardamas420,7 km²
99423Gardamas247,4 km²
99419Gardamas1610,1 km²
99418Gardamas
99417Gardamas4451,747 km²
99416Gardamas13017 km²
99415Gardamas
99414Gardamas13816 km²
99413Gardamas
99407Klaipėdos apskritis657,4 km²
99406Klaipėdos apskritis7834,4 km²
99405Klaipėdos apskritis228,2 km²
99404Klaipėdos apskritis7727,6 km²
99403КлајпедаKlaipėdos apskritis
99402Klaipėdos apskritis6842,364 km²
99401Klaipėdos apskritis3120,4 km²
99400Klaipėdos apskritis34821,1 km²
99392Szweksznie
99391Szweksznie36319 km²
99390Szweksznie
99389Szweksznie6520 km²
99388Szweksznie14335,4 km²
99387Szweksznie11568,4 km²
99386Szweksznie5712,5 km²
99385Szweksznie980,423 km²
99384Szweksznie3100,6 km²
99383Szweksznie6200,433 km²
99382Szweksznie2800,388 km²
99381Szweksznie2860,373 km²
99380Szweksznie9910 km²
99379Szweksznie
99374Kintai2534,979 km²
99373Klaipėdos apskritis2877,1 km²
99372Klaipėdos apskritis
99371Klaipėdos apskritis19417,8 km²
99369Klaipėdos apskritis1.2266,2 km²
99361Kintai13583,8 km²
99360Kintai31930,9 km²
Страница 1Следно

Литванија

Литванија (литвански: Lietuva), официјално Република Литванија (Lietuvos Respublika), а многу ретко Литва — земја во Североисточна Европа и е сместена меѓу Русија и Балтичкото Море на запад, Република Полска на југ, Белорусија на исток, Летонија на север. Репу..  ︎  Страницата со Википедија Литванија