Временска зонаСредноевропско време
Површина160 км²
Население35.000
Густина на население218,8 / km²
Поштенски Броеви9485, 9486, 9487 (11 повеќе)
Телефонски Броеви2, 3, 4
Бизниси во Лихтенштајн3.248
Градови13
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
9486 - 9488Ешен5

Лихтенштајн

Кнежевството Лихтенштајн (германски: Fürstentum Liechtenstein, ˈfʏʁstəntuːm ˈliçtənʃtaɪn ) е алпска држава во Западна Европа која се граничи со Швајцарија на запад и Австрија на исток. е најмала држава каде се зборува германски јазик. Таа е уставна монархија ..  ︎  Страницата со Википедија Лихтенштајн