(4.315) Поштенски Броеви во Луксембург

Погледнете список на Поштенски Броеви во Луксембург
Временска зонаСредноевропско време
Површина286,4 km²
Население497.538
Густина на население1.737 / km²
Поштенски Броеви1019, 1110, 1111 (4.312 повеќе)
Бизниси во Луксембург50.928
Градови433
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
1019 - 9184District de Luxembourg3.180
5401 - 5741, 6101 - 6956District de Grevenmacher541
8506 - 9999District de Diekirch590

Интерактивна мапа

(4.315) Поштенски Броеви во Луксембург

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1019StrassenDistrict de Luxembourg
1110FindelDistrict de Luxembourg5960.024 m²
1111Луксембург (град)District de Luxembourg21625.933 m²
1112Луксембург (град)District de Luxembourg29594.588 m²
1113Луксембург (град)District de Luxembourg36877.650 m²
1114Луксембург (град)District de Luxembourg75712.266 m²
1115Луксембург (град)District de Luxembourg4350,324 km²
1116Луксембург (град)District de Luxembourg1.54339.925 m²
1117Луксембург (град)District de Luxembourg1.42019.655 m²
1118Луксембург (град)District de Luxembourg15511.729 m²
1119Луксембург (град)District de Luxembourg1539.506 m²
1120Луксембург (град)District de Luxembourg1292.264 m²
1121Луксембург (град)District de Luxembourg17430.024 m²
1122Луксембург (град)District de Luxembourg1.95970.339 m²
1123Луксембург (град)District de Luxembourg60220.566 m²
1124Луксембург (град)District de Luxembourg13929.270 m²
1125Луксембург (град)District de Luxembourg3882.057 m²
1126Луксембург (град)District de Luxembourg1.2176.072 m²
1127Луксембург (град)District de Luxembourg4137.716 m²
1128Луксембург (град)District de Luxembourg1.14558.424 m²
1129Луксембург (град)District de Luxembourg2190,41 km²
1130Луксембург (град)District de Luxembourg2.90743.463 m²
1131Луксембург (град)District de Luxembourg4730.249 m²
1132Луксембург (град)District de Luxembourg6676.480 m²
1133Луксембург (град)District de Luxembourg1.06613.458 m²
1134Луксембург (град)District de Luxembourg1.03714.814 m²
1135Луксембург (град)District de Luxembourg40530.697 m²
1136Луксембург (град)District de Luxembourg3085.995 m²
1137HowaldDistrict de Luxembourg48716.877 m²
1138Луксембург (град)District de Luxembourg7938.892 m²
1139Луксембург (град)District de Luxembourg2810,486 km²
1140Луксембург (град)District de Luxembourg1.16678.712 m²
1141Луксембург (град)District de Luxembourg1530,339 km²
1142Луксембург (град)District de Luxembourg376
1143Луксембург (град)District de Luxembourg1.22028.676 m²
1144Луксембург (град)District de Luxembourg17711.179 m²
1145Луксембург (град)District de Luxembourg2160,115 km²
1146Луксембург (град)District de Luxembourg32828.959 m²
1147Луксембург (град)District de Luxembourg26845.287 m²
1148Луксембург (град)District de Luxembourg58213.587 m²
1149Луксембург (град)District de Luxembourg1210,286 km²
1150Луксембург (град)District de Luxembourg8290,192 km²
1151Луксембург (град)District de Luxembourg76620.905 m²
1152Луксембург (град)District de Luxembourg66126.863 m²
1153Луксембург (град)District de Luxembourg
1159Луксембург (град)District de Luxembourg642.612 m²
1160Луксембург (град)District de Luxembourg44624.888 m²
1161Луксембург (град)District de Luxembourg91755.984 m²
1208Луксембург (град)District de Luxembourg3131.669 m²
1209Senningerberg4223.908 m²
Страница 1Следно

Луксембург

Големо Војводство Луксембург (луксембуршки: Groussherzogtum Lëtzebuerg, француски: Grand-Duché de Luxembourg, германски: Großherzogtum Luxemburg) — мала држава во Западна Европа. Се граничи со Белгија, Германија и Франција. Членка е на Бенелукс. Оваа држава е ..  ︎  Страницата со Википедија Луксембург