Временска зонаВреме во Малдиви
Население395.650
Поштенски Броеви00010, 00020, 00030 (677 повеќе)
Телефонски Броеви301, 330, 331 (38 повеќе)
Бизниси во Малдиви33.314
Градови27
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
10010 - 10030Vaavu Atholhu3
18011 - 18018Gnaviyani Atholhu7
20016 - 21049Kaafu Atoll328

(680) Поштенски Броеви во Малдиви

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
00010
00020Mahibadhoo2.156
00030
00040Mahibadhoo2.156
00050
00060
00070
00080
00090
00100
00110
00120
00130
00140
00150
00160
00170
00180
00190
00200
00210
00220
00230
00240
00250
00260
01010
01020
01030
01040
01050
01060
01070
01080
01090
01100
01110
01120
01130
01140
01150
01160
02010
02020Hanimaadhoo
02030
02040
02050
02060
02070
02080
Страница 1Следно

Малдиви

Малдивите или Малдивските Острови се островска земја која се состои од група атоли во Индискиот Океан, југозападно од Индија и околу 700км западно од Шри Ланка. 26-те атолски групи на Малдивите содржат во себе 1.192 островчиња, од кои околу 280 се населени - 2..  ︎  Страницата со Википедија Малдиви