Временска зонаВреме во Малезија (Кучинг)
Површина33.003 km²
Население28,3 милиони
Густина на население856,7 / km²
Поштенски Броеви01000, 01007, 01009 (2.843 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 1110 (1.007 повеќе)
Бизниси во Малезија1.713.004
Градови338
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
01000 - 02800Перлис78
05000 - 09810Кедах152
10000 - 14400Пенанг141
15000 - 18500Келантан135
20000 - 24300Теренгану159
25000 - 28800Паханг201
30000 - 36810Перак230
40000 - 48300Селангор280
50000 - 60000Куала Лумпур280
62000 - 62988Путраџаја70
70000 - 73509Негери Сембилан150
75000 - 78309Малака116
79000 - 86900Џохор188
87000 - 87033Лабуан27
87010 - 91309Сабах433
93000 - 98859Саравак224

(2.846) Поштенски Броеви во Малезија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
01000КангарПерлис63.869
01007КангарПерлис63.869
01009КангарПерлис63.869
01500КангарПерлис63.869
01502КангарПерлис63.869
01503КангарПерлис63.869
01504КангарПерлис63.869
01505КангарПерлис63.869
01506КангарПерлис63.869
01508КангарПерлис63.869
01512КангарПерлис63.869
01514КангарПерлис63.869
01516КангарПерлис63.869
01517КангарПерлис63.869
01518КангарПерлис63.869
01524КангарПерлис63.869
01529КангарПерлис63.869
01532КангарПерлис63.869
01538КангарПерлис63.869
01540КангарПерлис63.869
01546КангарПерлис63.869
01550КангарПерлис63.869
01551КангарПерлис63.869
01556КангарПерлис63.869
01560КангарПерлис63.869
01564КангарПерлис63.869
01570КангарПерлис63.869
01572КангарПерлис63.869
01576КангарПерлис63.869
01578КангарПерлис63.869
01582КангарПерлис63.869
01586КангарПерлис63.869
01590КангарПерлис63.869
01592КангарПерлис63.869
01594КангарПерлис63.869
01596КангарПерлис63.869
01598КангарПерлис63.869
01600КангарПерлис63.869
01604КангарПерлис63.869
01606КангарПерлис63.869
01608КангарПерлис63.869
01609КангарПерлис63.869
01610КангарПерлис63.869
01612КангарПерлис63.869
01614КангарПерлис63.869
01620КангарПерлис63.869
01622КангарПерлис63.869
01626КангарПерлис63.869
01628КангарПерлис63.869
01630КангарПерлис63.869
Страница 1Следно

Малезија

е држава во Југоисточна Азија. Се протега на полуостровот Малаја и на островот Борнео. Главен град е Куала Лумпур.  ︎  Страницата со Википедија Малезија