(6.022) Поштенски Броеви во Ман (остров)

Погледнете список на Поштенски Броеви во Ман (остров)
Временска зонаВреме во Остров Ман
Површина572 км²
Население75.049
Густина на население131,2 / km²
Поштенски БроевиIM1, IM2, IM3 (8 повеќе)
Поштенски Броеви6.022
Телефонски Броеви1624, 7524, 7624 (1 повеќе)
Бизниси во Ман (остров)2.914
Градови15

(11) Поштенски Броеви во Ман (остров)

Поштенски БројГрадГрадска популација
IM1
IM2
IM3Onchan
IM4Laxey1.768
IM5
IM6Kirkmichael
IM7
IM8
IM86
IM9
IM99

Ман (остров)

Островот Ман (англ. Isle of Man; мански: Ellan Vannin е самоуправна територија на Британската круна која се наоѓа во Ирското Море. На чело на државата е кралицата Елизабета II, со титула Лорд од Ман. Островот бил келтска заедница од 1079 година. По низа промен..  ︎  Страницата со Википедија Ман (остров)