Временска зонаВреме во Мароко
Површина71.050 км²
Население31,6 милиони
Густина на население445,1 / km²
Поштенски Броеви01776, 10000, 10002 (2.209 повеќе)
Телефонски Броеви520, 521, 5222 (119 повеќе)
Бизниси во Мароко144.109
Градови249
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
10000 - 12152, 15000 - 15425Région de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër174
13000 - 13322, 25000 - 27222Chaouia-Ouardigha136
14000 - 14325, 16000 - 16324Gharb-Chrarda-Beni Hssen107
20000 - 21000, 27182 - 29672Région du Grand Casablanca175
22202 - 23702Tadla-Azilal114
24000 - 24452, 46000 - 46322Doukkala-Abda114
30000 - 31372, 33174 - 33323Région de Fès-Boulemane77
32000 - 32375, 35000 - 35424Taza-Al Hoceima-Taounate138
40000 - 45272Marrakech-Tensift-Al Haouz198
44352 - 45900, 80000 - 87702Région de Souss-Massa-Drâa362
50000 - 54502Région de Meknès-Tafilalet147
60000 - 65800Oriental Region152
70050 - 71002Laâyoune-Boujdour-Sakia El Hamra6
90000 - 94152Région de Tanger-Tétouan118

(2.212) Поштенски Броеви во Мароко

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
01776
10000РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10002РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10003РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10004РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10005РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10006РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10010РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10012РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10013РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10014РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10015РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10016РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10020РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10023РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10024РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10025РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10026РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10030РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10032РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10033РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10034РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10035РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10036РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10040РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10042РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10043РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10044РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10045РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10046РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10050РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10052РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10053РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10054РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10055РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10060РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10070РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10080РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10090РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10100РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10102РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10103РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10104РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10105РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10106РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10110РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10112РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10113РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10114РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
10115РабатRégion de Rabat-Salé-Zemmour-Zaër1.655.753
Страница 1Следно

Мароко

Кралството Мароко е држава во Северозападна Африка. Се граничи со Алжир на исток, со Мавританија на југ и со Шпанија на север. На запад излегува на Атлантскиот Океан. Главен град е Рабат. е единствената африканска држава која не е членка на Африканската Унија..  ︎  Страницата со Википедија Мароко