Временска зонаАтлантско време
Население386.486
Поштенски Броеви97200, 97201 CEDEX, 97202 CEDEX (92 повеќе)
Бизниси во Мартиник11.428
Градови29
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
97200 - 97209 CEDEX, 97234 - 97269 CEDEXФор де Франс40
97210 CEDEX 2 - 97212, 97281 CEDEX 1 - 97298 CEDEX 2Мартиник21
97271 CEDEX - 97279 CEDEXCase Navire10
97281 CEDEX 1 - 97298 CEDEX 2Le Lamentin19

(95) Поштенски Броеви во Мартиник

Поштенски БројГрадГрадска популација
97200Фор де Франс89.995
97201 CEDEXФор де Франс89.995
97202 CEDEXФор де Франс89.995
97203 CEDEXФор де Франс89.995
97204 CEDEXФор де Франс89.995
97205 CEDEXФор де Франс89.995
97206 CEDEXФор де Франс89.995
97207 CEDEXФор де Франс89.995
97208 CEDEXФор де Франс89.995
97209 CEDEXФор де Франс89.995
97210 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97211Rivière-Pilote13.359
97212Saint-Joseph16.974
97213Le Gros-Morne11.025
97214Le Lorrain8.341
97215Rivière-Salée
97216Мартиник
97217Les Anses-d'Arlet
97218Grand'Rivière
97219 CEDEXФор де Франс89.995
97220Petite Rivière Salée15.152
97221Le Carbet
97222Bellefontaine
97223Le Diamant
97224Ducos17.394
97225Marigot
97226Le Morne-Vert
97227Sainte-Anne
97228Sainte-Luce9.196
97229Les Trois-Îlets5.657
97230Sainte-Marie20.380
97231Le Robert23.814
97232Le Lamentin39.229
97233Case Navire
97234Фор де Франс89.995
97240Le François19.682
97241 CEDEXФор де Франс89.995
97242 CEDEXФор де Франс89.995
97243 CEDEXФор де Франс89.995
97244 CEDEXФор де Франс89.995
97245 CEDEXФор де Франс89.995
97246 CEDEXФор де Франс89.995
97247 CEDEXФор де Франс89.995
97248 CEDEXФор де Франс89.995
97249 CEDEXФор де Франс89.995
97250Fonds-Saint-Denis
97251 CEDEXФор де Франс89.995
97252 CEDEXФор де Франс89.995
97253 CEDEXФор де Франс89.995
97254 CEDEXФор де Франс89.995
97255 CEDEXФор де Франс89.995
97256 CEDEXФор де Франс89.995
97257 CEDEXФор де Франс89.995
97258 CEDEXФор де Франс89.995
97259 CEDEXФор де Франс89.995
97260Le Morne-Rouge5.469
97261 CEDEXФор де Франс89.995
97262 CEDEXФор де Франс89.995
97263 CEDEXФор де Франс89.995
97264 CEDEXФор де Франс89.995
97265 CEDEXФор де Франс89.995
97266 CEDEXФор де Франс89.995
97267 CEDEXФор де Франс89.995
97268 CEDEXФор де Франс89.995
97269 CEDEXФор де Франс89.995
97270Saint-Esprit8.508
97271 CEDEXCase Navire
97272 CEDEXCase Navire
97273 CEDEXCase Navire
97274 CEDEXCase Navire
97275 CEDEXCase Navire
97276 CEDEXCase Navire
97277 CEDEXCase Navire
97278 CEDEXCase Navire
97279 CEDEXCase Navire
97280Le Vauclin7.812
97281 CEDEX 1Le Lamentin39.229
97282 CEDEX 1Le Lamentin39.229
97283 CEDEX 1Le Lamentin39.229
97284 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97285 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97286 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97287 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97288 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97289 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97290Le Marin7.943
97291 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97292 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97293 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97294 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97295 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97296 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97297 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97298 CEDEX 2Le Lamentin39.229
97299 CEDEXФор де Франс89.995

Мартиник

Мартиник (француски: Martinique) е француска прекуморска островска територија во источниот дел на Карипско Море, околу 450 км североисточно од брегот на Јужна Америка. Припаѓа на групата Приветрени Острови.  ︎  Страницата со Википедија Мартиник