(2) Поштенски Броеви во Маршалски Острови

Погледнете список на Поштенски Броеви во Маршалски Острови
Површина181,4 км²
Население65.859
Густина на население363,0 / km²
Поштенски Броеви96960, 96970
Телефонски Броеви235, 247, 329 (11 повеќе)
Бизниси во Маршалски Острови236
Градови1

(2) Поштенски Броеви во Маршалски Острови

Поштенски БројГрадГрадска популација
96960Маџуро25.400
96970

Маршалски Острови

Маршалски Острови, служб. Република Маршалски Острови (маршалски: Aolepān Aorōkin M̧ajeļ) — островска република во Микронезија, Океанија. Маршалските Острови се составени од 29 острови и атоли. Најголем остров е Кваелин, а сигурно најпознат е атолот Бикини, на..  ︎  Страницата со Википедија Маршалски Острови