Временска зонаВреме во Мајот
Население212.645
Поштенски Броеви97600, 97605, 97615 (8 повеќе)
Бизниси во Мајот590
Градови8

Мајот

Мајот (француски: Mayotte; маоре: Maore; малгашки: Mahori) е прекуморски департман и регион на Франција. Се состои од два острова: Гран Тер-Махоре и помалиот остров, Петит Тер-Паманзи и неколку островчиња околу овие два. Архипелагот се наоѓа на северниот дел н..  ︎  Страницата со Википедија Мајот