(37.635) Поштенски Броеви во Мексико

Погледнете список на Поштенски Броеви во Мексико
Временска зонаЦентрално време во Северна Америка
Површина17.250 km²
Население112,5 милиони
Густина на население6.519 / km²
Поштенски Броеви00000, 01000, 01010 (37.632 повеќе)
Телефонски Броеви346, 458, 467 (5 повеќе)
Бизниси во Мексико2.952.566
Градови3.977
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
01000 - 16910Мексико (град)1.503
20000 - 20997Агваскалиентес487
21330 - 22997Долна Калифорнија566
23000 - 23999Јужна Долна Калифорнија357
24000 - 24936Estado de Campeche312
25000 - 27997Estado de Coahuila de Zaragoza1.360
28000 - 28989Estado de Colima346
29010 - 30997Estado de Chiapas1.326
31000 - 33997Estado de Chihuahua1.343
34000 - 35987Дуранго1.028
36000 - 38997Гванахуато1.476
39000 - 41997Гереро1.597
42000 - 43999Estado de Hidalgo1.188
44000 - 49994Халиско2.586
50000 - 66740Estado de México2.776
58000 - 61998Estado de Michoacán de Ocampo1.976
62000 - 62997Estado de Morelos674
63000 - 63996Estado de Nayarit504
64008 - 67996Estado de Nuevo León1.313
68000 - 71998Estado de Oaxaca1.920
72000 - 75997Estado de Puebla1.943
76000 - 76998Estado de Querétaro562
77000 - 77997Estado de Quintana Roo409
78000 - 79997Estado de San Luis Potosí1.088
80000 - 82996Estado de Sinaloa1.304
83000 - 85994Сонора1.099
86000 - 86998Estado de Tabasco538
87000 - 89978Estado de Tamaulipas1.225
90010 - 90990Estado de Tlaxcala415
91010 - 96998Веракруз2.829
97000 - 97996Јукатан (држава)699
98010 - 99998Закатекас986

Интерактивна мапа

(37.635) Поштенски Броеви во Мексико

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00000MonterreyEstado de Nuevo León
01000San Ángel InnМексико (град)3.8950,983 km²
01010Мексико (град)2.9410,527 km²
01020Мексико (град)4.2010,712 km²
01029XochimilcoМексико (град)
01030Álvaro ObregónМексико (град)9.5421,42 km²
01040Мексико (град)2.2330,387 km²
01048Мексико (град)
01049Мексико (град)1.0100,303 km²
01050Álvaro ObregónМексико (град)1.0730,274 km²
01060San Ángel InnМексико (град)1.9200,447 km²
01070Мексико (град)Мексико (град)1.5240,406 km²
01080Мексико (град)6.3130,584 km²
01089Álvaro ObregónМексико (град)2.2580,112 km²
01090Мексико (град)Мексико (град)7.2401,047 km²
01100Мексико (град)1.97654.495 m²
01109Мексико (град)1.9510,107 km²
01110Álvaro ObregónМексико (град)12.7701,229 km²
01120Miguel HidalgoМексико (град)10.2640,721 km²
01125Мексико (град)3.20120.587 m²
01130Мексико (град)18.6490,707 km²
01139Мексико (град)4.84220.646 m²
01140Мексико (град)14.4860,713 km²
01150Мексико (град)Мексико (град)12.9840,762 km²
01159Álvaro ObregónМексико (град)
01160Мексико (град)6.7520,36 km²
01170Мексико (град)96032.344 m²
01180Мексико (град)10.4110,761 km²
01184Мексико (град)
01200Álvaro ObregónМексико (град)5.24980.920 m²
01209Мексико (град)Мексико (град)
01210Álvaro ObregónМексико (град)9.1340,558 km²
01211Álvaro ObregónМексико (град)
01219Miguel HidalgoМексико (град)5600,142 km²
01220Álvaro ObregónМексико (град)13.3712,108 km²
01230Álvaro ObregónМексико (град)6.2510,233 km²
01239Álvaro ObregónМексико (град)8.01435.619 m²
01240Álvaro ObregónМексико (град)2.39865.173 m²
01250Álvaro ObregónМексико (град)4.3910,159 km²
01259Álvaro ObregónМексико (град)10.81451.600 m²
01260Álvaro ObregónМексико (град)15.6580,443 km²
01269Álvaro ObregónМексико (град)2.57465.456 m²
01270Álvaro ObregónМексико (град)20.8600,574 km²
01275Álvaro ObregónМексико (град)9.45923.646 m²
01276Álvaro ObregónМексико (град)1.50250.693 m²
01278Álvaro ObregónМексико (град)3.2970,105 km²
01279Álvaro ObregónМексико (град)11.5640,361 km²
01280Мексико (град)16.6910,631 km²
01285Álvaro ObregónМексико (град)5.88914.467 m²
01289Мексико (град)2.73259.185 m²
Страница 1Следно

Мексико

Мексико, официјално Обединети Мексикански Држави ацтечки: Mexihco Tlacetililli Tlahtohcayotl шпански: ) — федеративна уставна република во Северна Америка. На север се граничи со САД; на југ и на запад излегува на Тихиот Океан, на југоистокот се граничи со Гва..  ︎  Страницата со Википедија Мексико