Временска зонаВреме во Микронезија (Понпеј)
Површина702 km²
Население107.708
Густина на население153,4 / km²
Поштенски Броеви96941, 96942, 96943 (1 повеќе)
Бизниси во Микронезија595

(4) Поштенски Броеви во Микронезија

Поштенски БројГрадГрадска популација
96941
96942
96943
96944

Микронезија

Микронезија, или официјално Федерални Држави на Микронезија (англиски: Federated States of Micronesia) — островска држава која се наоѓа во Тихиот Океан североисточно од Папуа Нова Гвинеја. Државата е независна и е во слободен сојуз со САД. Микронезија порано б..  ︎  Страницата со Википедија Микронезија

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
Agafo GumasYigo MunicipalityГвам9691096932
Inarajan VillageInarajan MunicipalityГвам3.05296917
Yigo VillageYigo MunicipalityГвам20.53996929
МаџуроМаџуроМаршалови ОСтрови25.40045645524796960