(1.277) Поштенски Броеви во Молдавија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Молдавија
Временска зонаИсточноевропско време
Површина3.346 km²
Население4,3 милиони
Густина на население1.292 / km²
Поштенски Броеви2000, 2001, 2002 (1.274 повеќе)
Телефонски Броеви210, 215, 216 (44 повеќе)
Бизниси во Молдавија23.688
Градови828
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
2000 - 2093Кишињев79
3004 - 3052, 5133 - 5138Raionul Soroca45
3100 - 3151Белци17
3200 - 3252Бендер3
3401 - 3452Hînceşti44
3502 - 3557Orhei46
3600 - 3652Raionul Ungheni48
3718 - 3735, 7413 - 7420Raionul Străşeni22
3901 - 3934, 5312 - 5323Raionul Cahul41
4016 - 4018, 6501 - 6538, 7722 - 7724Anenii Noi33
4101 - 4133Cimişlia23
4201 - 4241Raionul Ştefan Vodă31
4301 - 4329, 7701 - 7730Raionul Căuşeni36
4401 - 4442Raionul Călăraşi36
4501 - 4571, 5801 - 5841, 6600 - 6619Teleneşti63
4523 - 4580Raionul Dubăsari14
4601 - 4646Raionul Edineţ33
4706 - 4741Briceni37
4813 - 4840Criuleni21
4901 - 4934Glodeni23
5001 - 5040, 6641 - 6654Floreşti46
5101 - 5211Donduşeni33
5201 - 5235Raionul Drochia26
5400 - 5439Rezina29
5601 - 5644Rîşcani43
5901 - 5951Făleşti49
6201 - 6243Sîngerei34
6301 - 6334Raionul Leova23
6401 - 6442Nisporeni28
6701 - 6717Basarabeasca9
6815 - 6831, 7713 - 7715Laloveni21
7101 - 7136Raionul Ocniţa30
7201 - 7236Şoldăneşti25
7301 - 7344Cantemir36

(1.277) Поштенски Броеви во Молдавија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
2000КишиневКишињев635.994
2001КишиневКишињев635.994
2002КишиневКишињев635.994
2003DurleştiКишињев
2004КишиневКишињев635.994
2005КишиневКишињев635.994
2008КишиневКишињев635.994
2009КишиневКишињев635.994
2011CodruКишињев
2012КишиневКишињев635.994
2015КишиневКишињев635.994
2017КишиневКишињев635.994
2019КишиневКишињев635.994
2020КишиневКишињев635.994
2021КишиневКишињев635.994
2023КишиневКишињев635.994
2024КишиневКишињев635.994
2025КишиневКишињев635.994
2026КишиневКишињев635.994
2028КишиневКишињев635.994
2029КишиневКишињев635.994
2032КишиневКишињев635.994
2033КишиневКишињев635.994
2038КишиневКишињев635.994
2043КишиневКишињев635.994
2044КишиневКишињев635.994
2045КишиневКишињев635.994
2046КишиневКишињев635.994
2049КишиневКишињев635.994
2051КишиневКишињев635.994
2055VatraКишињев3.800
2059КишиневКишињев635.994
2060КишиневКишињев635.994
2062КишиневКишињев635.994
2064КишиневКишињев635.994
2068КишиневКишињев635.994
2069КишиневКишињев635.994
2070КишиневКишињев635.994
2071КишиневКишињев635.994
2072КишиневКишињев635.994
2073КишиневКишињев635.994
2075КишиневКишињев635.994
2081BubuieciКишињев
2082ColoniţaКишињев
2083КишиневКишињев635.994
2084CricovaКишињев7.400
2085CerobortaКишињев
2086Кишињев
2088GhidighiciКишињев
2089CiorescuКишињев6.870
Страница 1Следно

Молдавија

Оваа статија е за европската држава, за регионот во Романија видете Молдавија (регион). (молдавски и романски: Moldova), полн назив: Република Молдавија (Republica Moldova) — е држава во Источна Европа. Се протега долж Бесарабија. Главен град е Кишинев (Кишин..  ︎  Страницата со Википедија Молдавија