(1) Поштенски Броеви во Монако

Временска зонаСредноевропско време
Површина2,02 km²
Население32.965
Густина на население16.319 / km²
Поштенски Број98000
Телефонски Број9
Бизниси во Монако4.549
Градови2

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Монако

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
98000Монако34.2072,279 km²

Монако

Монако (француски: Monaco, моначки: Múnegu) или официјално Кнежевство Монако (Principauté de Monaco; Principatu de Múnegu) е мала независна држава во Западна Европа. Монако се наоѓа на брегот на Средоземното Море и граничи од три страни со Франција. Од Италија..  ︎  Страницата со Википедија Монако