(1.797) Поштенски Броеви во Монголија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Монголија
Временска зонаВреме во Улан Батор
Површина16.600 km²
Население3,1 милиони
Густина на население186,0 / km²
Поштенски Броеви11000, 13010, 13020 (1.794 повеќе)
Бизниси во Монголија11.940
Градови35
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
11000 - 18520Улан Батор264
21011 - 21171Дорнод (покраина)58
22011 - 22169Сухбатор (покраина)65
23021 - 23217Хентиј79
41041 - 41299Тов (покраина)99
42011 - 42021Говисумбер (покраина)8
43011 - 43175Селенге (покраина)49
44011 - 44149Дорногови (покраина)57
45011 - 45071Дархан-Ул (покраина)24
46011 - 46157Омногови (покраина)54
48011 - 48187Дундгови (покраина)70
61011 - 61051Орхон (покраина)22
62011 - 62267Оворхангај (покраина)100
63011 - 63191Булган (покраина)72
64011 - 64267Бајанхонгор (град)100
65011 - 65275Архангај (покраина)99
67011 - 67331Ховсгол120
81011 - 81299Завхан (покраина)113
82011 - 82219Гови-Алтај (покраина)79
83011 - 83207Бајан-Олги (покраина)83
84011 - 84221Ховд (покраина)91
85011 - 85237Увс (покраина)91

(1.797) Поштенски Броеви во Монголија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
11000Улан БаторУлан Батор844.818
13010Улан БаторУлан Батор844.818
13020Улан БаторУлан Батор844.818
13030Улан БаторУлан Батор844.818
13040Улан БаторУлан Батор844.818
13050Улан БаторУлан Батор844.818
13060Улан БаторУлан Батор844.818
13070Улан БаторУлан Батор844.818
13080Улан БаторУлан Батор844.818
13090Улан БаторУлан Батор844.818
13100Улан БаторУлан Батор844.818
13110Улан БаторУлан Батор844.818
13120Улан БаторУлан Батор844.818
13130Улан БаторУлан Батор844.818
13140Улан БаторУлан Батор844.818
13150Улан БаторУлан Батор844.818
13160Улан БаторУлан Батор844.818
13170Улан БаторУлан Батор844.818
13180Улан БаторУлан Батор844.818
13190Улан БаторУлан Батор844.818
13200Улан БаторУлан Батор844.818
13210Улан БаторУлан Батор844.818
13220Улан БаторУлан Батор844.818
13230Улан БаторУлан Батор844.818
13240Улан БаторУлан Батор844.818
13250Улан БаторУлан Батор844.818
13260Улан БаторУлан Батор844.818
13270Улан БаторУлан Батор844.818
13280Улан БаторУлан Батор844.818
13290Улан БаторУлан Батор844.818
13291Улан БаторУлан Батор844.818
13292Улан БаторУлан Батор844.818
13300Улан БаторУлан Батор844.818
13301Улан БаторУлан Батор844.818
13302Улан БаторУлан Батор844.818
13310Улан БаторУлан Батор844.818
13320Улан БаторУлан Батор844.818
13321Улан БаторУлан Батор844.818
13330Улан БаторУлан Батор844.818
13331Улан БаторУлан Батор844.818
13332Улан БаторУлан Батор844.818
13333Улан БаторУлан Батор844.818
13334Улан БаторУлан Батор844.818
13335Улан БаторУлан Батор844.818
13336Улан БаторУлан Батор844.818
13340Улан БаторУлан Батор844.818
13341Улан БаторУлан Батор844.818
13342Улан БаторУлан Батор844.818
13343Улан БаторУлан Батор844.818
13344Улан БаторУлан Батор844.818
Страница 1Следно

Монголија

Монголија (монголски: Монгол улс, традиционално писмо ) — парламентарна република која се наоѓа во Источна Азија и со мал дел во Централна Азија. Монголија граничи со Русија на север и со Народна Република Кина на југ, исток и југозапад. На запад Монголија има..  ︎  Страницата со Википедија Монголија