(35.798) Поштенски Броеви во Народна Република Кина

Погледнете список на Поштенски Броеви во Народна Република Кина
Временска зонаВреме во Кина
Површина99.661 км²
Население1,3 милијарди
Густина на население13.345 / km²
Поштенски Броеви000000, 000940, 006245 (35.795 повеќе)
Телефонски Броеви10, 130, 131 (507 повеќе)
Бизниси во Народна Република Кина385.096
Градови1.553
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
010000 - 029427Внатрешна Монголија1.307
030000 - 048406Shanxi Sheng1.114
050000 - 102604Hebei Sheng969
100000 - 102629Пекинг350
110000 - 125334Liaoning Sheng1.279
130000 - 138012Jilin Sheng962
150000 - 166523Heilongjiang Sheng1.262
200000 - 202183Шангај267
210000 - 239455Jiangsu Sheng2.171
230000 - 247282Anhui Sheng1.753
250000 - 277800Shandong Sheng2.412
300000 - 301915Tianjin Shi196
310000 - 331127Zhejiang Sheng1.290
330000 - 344918Jiangxi Sheng1.579
350000 - 366316Fujian Sheng1.025
400000 - 409999Chongqing Shi668
410000 - 433101Hunan Sheng1.967
430000 - 448336Hubei Sheng1.572
450000 - 477297Henan Sheng1.829
510000 - 529949Guangdong Sheng2.422
530000 - 547699Guangxi Zhuangzu Zizhiqu1.401
550000 - 565606Guizhou Sheng760
570000 - 578201Hainan Sheng365
610000 - 657803Sichuan Sheng2.010
650000 - 679315Јунан1.398
700086 - 727512Shaanxi1.106
730000 - 748508Gansu Sheng933
750000 - 750205, 750400 - 775150Ningxia Huizu Zizhiqu131
810000 - 817201Qinghai Sheng166
830000 - 848504Xinjiang Uygur Zizhiqu960
850000 - 860800Tibet Autonomous Region98

(35.798) Поштенски Броеви во Народна Република Кина

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
000000Anhui Sheng
000940Шангај
006245Hebei Sheng
010000HohhotВнатрешна Монголија774.477
010010HohhotВнатрешна Монголија774.477
010011HohhotВнатрешна Монголија774.477
010020HohhotВнатрешна Монголија774.477
010030HohhotВнатрешна Монголија774.477
010031HohhotВнатрешна Монголија774.477
010050HohhotВнатрешна Монголија774.477
010051HohhotВнатрешна Монголија774.477
010070HohhotВнатрешна Монголија774.477
010071HohhotВнатрешна Монголија774.477
010072HohhotВнатрешна Монголија774.477
010073Внатрешна Монголија
010074HohhotВнатрешна Монголија774.477
010075Внатрешна Монголија
010076HohhotВнатрешна Монголија774.477
010080HohhotВнатрешна Монголија774.477
010100Внатрешна Монголија
010105Внатрешна Монголија
010106HohhotВнатрешна Монголија774.477
010107Внатрешна Монголија
010108Внатрешна Монголија
010109HohhotВнатрешна Монголија774.477
010111Внатрешна Монголија
010112Внатрешна Монголија
010113Внатрешна Монголија
010114Внатрешна Монголија
010115Внатрешна Монголија
010200TogtohВнатрешна Монголија
010205TogtohВнатрешна Монголија
010206Внатрешна Монголија
010207Внатрешна Монголија
010208Внатрешна Монголија
010209Внатрешна Монголија
010211Внатрешна Монголија
010300XuejiawanВнатрешна Монголија
010400Внатрешна Монголија
011100ErenhotВнатрешна Монголија16.427
011200Внатрешна Монголија
011207Внатрешна Монголија
011209Внатрешна Монголија
011211Внатрешна Монголија
011212Внатрешна Монголија
011213Внатрешна Монголија
011214Внатрешна Монголија
011215Внатрешна Монголија
011216Внатрешна Монголија
011217Внатрешна Монголија
Страница 1Следно

Народна Република Кина

Народна Република Кина или скратено НР Кина (кинески: 中华人民共和国, пинјин: Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó, мак. тр. „Џунгхуа женмин гунгхегуо“) го опфаќа најголемиот дел од културниот, историскиот и географскиот простор, познат под името Кина. Од своето формирање во 19..  ︎  Страницата со Википедија Народна Република Кина