Временска зонаВреме во Непал
Површина14.781 km²
Население29,0 милиони
Густина на население1.958 / km²
Поштенски Броеви00977, 10100, 10101 (915 повеќе)
Телефонски Броеви1, 10, 11 (53 повеќе)
Бизниси во Непал90.327
Градови258
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
10309 - 10406, 10605 - 10607, 10811 - 10903Sudur Pashchimanchal24
21503 - 21900, 22110 - 22208, 22407 - 22414Madhya Pashchimanchal41
33203 - 33300, 33507 - 44205Pashchimanchal57
44113 - 56412Madhyamanchal114

(918) Поштенски Броеви во Непал

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
00977КатмандуMadhyamanchal1.442.271
10100
10101
10102HutiSudur Pashchimanchal
10104
10105
10107RaplaSudur Pashchimanchal
10108
10109
10110LatinathSudur Pashchimanchal
10111SiptiSudur Pashchimanchal
10116
10200Baitadī
10201
10202
10203
10204
10205
10207DehimandauSudur Pashchimanchal
10209
10210
10211DethalaSudur Pashchimanchal
10212
10213
10214
10215
10300DadeldhurāSudur Pashchimanchal19.014
10302DadeldhurāSudur Pashchimanchal19.014
10303
10304
10305
10306
10307
10308
10309MelauliSudur Pashchimanchal
10310Joshīpur
10400SudaSudur Pashchimanchal
10401
10402
10403BeldandiSudur Pashchimanchal
10404SudaSudur Pashchimanchal
10405
10406MalakhetiSudur Pashchimanchal
10407
10409
10410
10411
10500
10501
10502
Страница 1Следно

Непал

Непал (непалски: नेपाल), офиц. Сојузна Демократска Република Непал — република на Хималаите. Се наоѓа во Јужна Азија. Се граничи со Кина на север и со Индија на југ, исток и запад. Главен град е Катманду. Сè до 200] г. земјата била кралство. повеќевековно вла..  ︎  Страницата со Википедија Непал