Временска зонаЗападноафриканско време
Површина92.368 km²
Население154,0 милиони
Густина на население1.667 / km²
Поштенски Броеви023401, 100001, 100005 (3.663 повеќе)
Телефонски Броеви1, 2, 30 (84 повеќе)
Бизниси во Нигерија200.938
Градови377
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
023401 - 200231Lagos State181
110101 - 122107Ogun State97
200001 - 212104Oyo State150
220101 - 234035Osun State152
240001 - 252103Kwara State51
260101 - 272114Kogi State59
300102 - 313111Edo111
320102 - 334118Delta State152
340107 - 361251Ondo State109
360211 - 361221, 362221 - 372109Ekiti State66
400001 - 413111Enugu State171
420001 - 435115Anambra State202
440001 - 453120Abia State125
460001 - 475122Imo State247
480101 - 491110Ebonyi State101
500001 - 512102Rivers State45
520001 - 534206Akwa Ibom State143
540211 - 552111Cross River State106
560102 - 562103Bayelsa State18
600104 - 612104Borno State83
620212 - 631102Yobe State24
640101 - 657108Adamawa State113
660211 - 660271Taraba State18
661101 - 672104, 800001 - 812104Kaduna State333
700101 - 713281Kano State57
720101 - 733103Jigawa State48
740101 - 752107Bauchi State74
760101 - 771104Gombe State64
820101 - 833102Katsina State65
840101 - 853104Sokoto State60
860101 - 872271Kebbi State71
900001 - 905102Federal Capital Territory38
910101 - 923107Niger State61
930001 - 942108Plateau State107
950101 - 962106Nassarawa State47
970001 - 982112Benue State98

(3.666) Поштенски Броеви во Нигерија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
023401Lagos State
100001Lagos State
100005Lagos State
100006Lagos State
100007Lagos State
100009ЛагосLagos State9.000.000
100010Lagos State
100011Lagos State
100101Lagos State
100111Nassarawa State
100211ЛагосLagos State9.000.000
100212Lagos State
100213ЛагосLagos State9.000.000
100214ЛагосLagos State9.000.000
100215AgegeLagos State
100216ЛагосLagos State9.000.000
100218ЛагосLagos State9.000.000
100221Ogun State
100222ЛагосLagos State9.000.000
100223Lagos State
100231SomoluLagos State
100232ЛагосLagos State9.000.000
100233ЛагосLagos State9.000.000
100234ЛагосLagos State9.000.000
100235ЛагосLagos State9.000.000
100241ЛагосLagos State9.000.000
100242SomoluLagos State
100243ЛагосLagos State9.000.000
100244ЛагосLagos State9.000.000
100245ЛагосLagos State9.000.000
100246ЛагосLagos State9.000.000
100247ЛагосLagos State9.000.000
100248IkejaLagos State313.196
100252ЛагосLagos State9.000.000
100253MushinLagos State
100254Lagos State
100261Lagos State
100263Lagos State
100264ЛагосLagos State9.000.000
100265ЛагосLagos State9.000.000
100266Lagos State
100267ЛагосLagos State9.000.000
100268ЛагосLagos State9.000.000
100269ЛагосLagos State9.000.000
100271IkejaLagos State313.196
100272ЛагосLagos State9.000.000
100273ЛагосLagos State9.000.000
100274ЛагосLagos State9.000.000
100275AlimoshoLagos State
100276ЛагосLagos State9.000.000
Страница 1Следно

Нигерија

е држава во Западна Африка. Таа на север се граничи со Нигер, на исток со Камерун, на запад со Бенин, а на југ широко излегува на Гвинејскиот Залив. Во овие граници Нигерија зафаќа површина од 923 км2. На тој простор денес живеат околу 124 милиони луѓе. Спор..  ︎  Страницата со Википедија Нигерија