(53) Поштенски Броеви во Нова Каледонија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Нова Каледонија
Временска зонаВреме во Нова Каледонија
Површина18.576 km²
Население216.494
Густина на население11,7 / km²
Поштенски Броеви98800, 98807, 98809 (50 повеќе)
Телефонски Броеви23, 24, 25 (41 повеќе)
Бизниси во Нова Каледонија3.301
Градови30
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
98800 - 98812, 98829 - 98890Province Sud25
98811 - 98883Province Nord21

(53) Поштенски Броеви во Нова Каледонија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
98800НумеаProvince Sud93.060
98807НумеаProvince Sud93.060
98809Mont-DoreProvince Sud24.680
98810Mont-DoreProvince Sud24.680
98811Province Nord
98812BouloupariProvince Sud2.146
98813CanalaProvince Nord3.538
98814FayaouéProvince des îles Loyauté4.411
98815HienghèneProvince Nord2.668
98816HouaïlouProvince Nord4.562
98817Kaala-GoménProvince Nord1.897
98818KouaouaProvince Nord
98819MoindouProvince Sud609
98820Province des îles Loyauté10.375
98821OuégoaProvince Nord2.127
98822PoindimiéProvince Nord4.885
98823PonérihouenProvince Nord2.739
98824PouéboProvince Nord2.391
98825PouemboutProvince Nord1.511
98826PoumProvince Nord1.405
98827PoyaProvince Nord2.617
98828TadineProvince des îles Loyauté7.492
98829ThioProvince Sud2.748
98830DumbéaProvince Sud19.346
98831TouhoProvince Nord2.283
98832Province Sud
98833VohProvince Nord2.272
98834Province Sud
98835DumbéaProvince Sud19.346
98836DumbéaProvince Sud19.346
98837DumbéaProvince Sud19.346
98838HouaïlouProvince Nord4.562
98839DumbéaProvince Sud19.346
98840PaïtaProvince Sud12.617
98845НумеаProvince Sud93.060
98846НумеаProvince Sud93.060
98850KoumacProvince Nord3.060
98859KonéProvince Nord4.572
98860KonéProvince Nord4.572
98870BourailProvince Sud4.826
98874Province Sud
98875Plum
98876Province Sud
98877PoyaProvince Nord2.617
98878Province des îles Loyauté
98880SarraméaProvince Sud623
98881FarinoProvince Sud480
98882SarraméaProvince Sud623
98883VohProvince Nord2.272
98884
98885Province des îles Loyauté
98889PaïtaProvince Sud12.617
98890PaïtaProvince Sud12.617

Нова Каледонија

-20.992, 165. Каледонија (француски: Nouvelle-Calédonie) е прекуморски регион на Франција која се наоѓа во Меланезија во Океанија. Таа е составена од неколку острови. Вкупната површина на Нова Каледонија е 18.575 квадратни километри со вкупно население од 249..  ︎  Страницата со Википедија Нова Каледонија