(1.812) Поштенски Броеви во Нов Зеланд

Погледнете список на Поштенски Броеви во Нов Зеланд
Временска зонаВреме во Нов Зеланд
Површина26.821 км²
Население4,3 милиони
Густина на население158,5 / km²
Поштенски Броеви0000, 0101, 0110 (1.809 повеќе)
Телефонски Броеви20, 204, 21 (17 повеќе)
Бизниси во Нов Зеланд296.762
Градови714
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
0101 - 0594Нортленд (регион)126
0600 - 2681Окленд (регион)243
3001 - 3198Залив Пленти69
3200 - 3988Ваикато (регион)233
4010 - 4094Gisborne32
4112 - 4293Хоков Залив (регион)52
4310 - 4399, 4588 - 4685Taranaki75
4410 - 6015Manawatu-Wanganui179
5010 - 6972Wellington116
7020 - 7025, 7048 - 7198Tasman30
7040 - 7049Nelson12
7145 - 7285Марлборо (Нов Зеланд)34
7300 - 7791, 7901 - 8972Кантербери (Нов Зеланд)243
7810 - 7895West Coast33
9001 - 9598Отаго145
9600 - 9893Саутленд (регион)76

Интерактивна мапа

(1.812) Поштенски Броеви во Нов Зеланд

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0000Ваикато (регион)
0101Нортленд (регион)
0110WhangareiНортленд (регион)19.45135,8 км²
0112Whau ValleyНортленд (регион)27.63947,1 км²
0114KauriНортленд (регион)1.64612,4 км²
0116RuakakaНортленд (регион)1.6837,4 км²
0118Whangarei HeadsНортленд (регион)1.4484,32 км²
0140KamoНортленд (регион)
0141OtangareiНортленд (регион)
0142WhangareiНортленд (регион)
0143WhangareiНортленд (регион)
0144KamoНортленд (регион)
0145KamoНортленд (регион)
0146MaungakarameaНортленд (регион)
0147WhangareiНортленд (регион)
0148WhangareiНортленд (регион)
0149KamoНортленд (регион)
0150HikurangiНортленд (регион)
0151RuakakaНортленд (регион)
0152MaungatapereНортленд (регион)
0153Нортленд (регион)
0154NgunguruНортленд (регион)
0170Нортленд (регион)78126,7 км²
0171Нортленд (регион)1.253110,3 км²
0172PakotaiНортленд (регион)810345,7 км²
0173Нортленд (регион)3.237125,8 км²
0174Whangarei HeadsНортленд (регион)2.98868,7 км²
0175WhangareiНортленд (регион)1.09373,4 км²
0176WhangareiНортленд (регион)2.009225,8 км²
0178MaungakarameaНортленд (регион)2.773260,5 км²
0179MaungatapereНортленд (регион)4.035194,4 км²
0181Нортленд (регион)780242,1 км²
0182HukerenuiНортленд (регион)1.253258,6 км²
0184Нортленд (регион)1.068319,3 км²
0185Нортленд (регион)2.831137 км²
0192Parua BayНортленд (регион)924101,1 км²
0193WaiotiraНортленд (регион)503180,7 км²
0200OpuaНортленд (регион)2.0969,5 км²
0202RussellНортленд (регион)6363,333 км²
0204HaruruНортленд (регион)1.04021,5 км²
0210KawakawaНортленд (регион)1.41721,6 км²
0211MoerewaНортленд (регион)1.3587,8 км²
0230KerikeriНортленд (регион)5.27819,1 км²
0241OpuaНортленд (регион)
0242RussellНортленд (регион)
0243KawakawaНортленд (регион)
0244MoerewaНортленд (регион)
0245KerikeriНортленд (регион)
0246WaipapaНортленд (регион)
0247ПаихиаНортленд (регион)
Страница 1Следно

Нов Зеланд

Нов Зеланд (англиски: New Zealand, маорски: Aotearoa) е островска држава во југозападниот дел од Тихиот Океан. Државата се состои од два големи и повеќе мали острови. Маорското име за Нов Зеланд е Аотеароа (/aoˌteaˈroa/), што често се преведува како „Земја на ..  ︎  Страницата со Википедија Нов Зеланд