Временска зонаСредноевропско време
Население5,0 милиони
Поштенски Броеви0001, 0010, 0015 (4.802 повеќе)
Телефонски Броеви2, 3, 31 (33 повеќе)
Бизниси во Норвешка495.265
Градови1.097
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
0001 - 1483Осло666
1300 - 1556, 1900 - 2170Акерсхус277
1501 - 1950Естфол227
2201 - 2616Хедмарк159
2601 - 2985Оплан178
3001 - 3058, 3300 - 3648Бускеруд196
3060 - 3297Вестфол199
3650 - 3999Телемарк188
4001 - 4600, 5501 - 5595Ругалан304
4400 - 4720Западен Агдер153
4724 - 4994Источен Агдер118
5003 - 5994Хордалан489
6001 - 6699Мере ог Румсдал298
6700 - 6996Согн ог Фјуране194
7003 - 7596Јужен Тренделаг320
7500 - 7533, 7600 - 7994Северен Тренделаг147
8001 - 8985Нурлан380
9006 - 9498Тромс231
9501 - 9991Финмарк119

Интерактивна мапа

(4.805) Поштенски Броеви во Норвешка

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
0001ОслоОсло
0010ОслоОсло18544.553 m²
0015ОслоОсло49785.764 m²
0018ОслоОсло
0021ОслоОсло
0024ОслоОсло
0025ОслоОсло
0026ОслоОсло6622.499 m²
0028ОслоОсло
0030ОслоОсло
0031ОслоОсло
0032ОслоОсло
0033ОслоОсло
0034ОслоОсло
0037ОслоОсло
0040ОслоОсло
0045ОслоОсло
0046ОслоОсло
0047ОслоОсло
0048ОслоОсло
0050ОслоОсло1.31430.019 m²
0051ОслоОсло
0055ОслоОсло
0060ОслоОсло
0080ОслоОсло
0101ОслоОсло
0102ОслоОсло
0103ОслоОсло
0104ОслоОсло
0105ОслоОсло
0106ОслоОсло
0107ОслоОсло
0109ОслоОсло
0110ОслоОсло
0111ОслоОсло
0112ОслоОсло
0113ОслоОсло
0114ОслоОсло
0115ОслоОсло
0116ОслоОсло
0117ОслоОсло
0118ОслоОсло
0119ОслоОсло
0120ОслоОсло
0121ОслоОсло
0122ОслоОсло
0123ОслоОсло
0124ОслоОсло
0125ОслоОсло
0128ОслоОсло
Страница 1Следно

Норвешка

Норвешка (норвешки: Norge [книжевен], Noreg [нов норвешки]), официјално Кралство Норвешка (Kongeriket Noreg/ Kongeriket Norge), или многу ретко Норвегија , е држава во Северна Европа. Се наоѓа на Скандинавскиот Полуостров, опфаќајќи го неговиот западен брег. Г..  ︎  Страницата со Википедија Норвешка