(2.607.823) Поштенски Броеви во Обединето Кралство

Погледнете список на Поштенски Броеви во Обединето Кралство
Временска зонаВреме во Обединето Кралство
Површина242.495 км²
Население62,3 милиони
Густина на население257,1 / km²
Поштенски БроевиAB1, AB10, AB11 (3.095 повеќе)
Поштенски Броеви2.607.823
Телефонски Броеви113, 114, 115 (611 повеќе)
Бизниси во Обединето Кралство3.012.133
Градови6.438

Интерактивна мапа

(3.098) Поштенски Броеви во Обединето Кралство

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
AB1АбердинШкотска
AB10АбердинШкотска22.7084,634 км²
AB11АбердинШкотска20.5645,3 км²
AB1226.31074,6 км²
AB133.0528,6 км²
AB14PeterculterШкотска4.67317,3 км²
AB15АбердинШкотска37.30247,6 км²
AB16АбердинШкотска29.8678,3 км²
AB2АбердинШкотска
AB2122.841131,1 км²
AB22АбердинШкотска16.90310,8 км²
AB23АбердинШкотска11.32661,2 км²
AB24АбердинШкотска35.2817,7 км²
AB25АбердинШкотска17.7802,954 км²
AB3
AB307.455293,3 км²
AB3115.854539,5 км²
AB3212.939102,1 км²
AB33AlfordШкотска5.514285,5 км²
AB345.613346,4 км²
AB352.7571.007,3 км²
AB36AboyneШкотска510276,1 км²
AB37ElginШкотска1.568541,9 км²
AB384.731235,6 км²
AB39StonehavenШкотска17.610208,5 км²
AB4
AB4121.431381,2 км²
AB42PeterheadШкотска33.649360,7 км²
AB43FraserburghШкотска23.784299,3 км²
AB44MacduffШкотска3.8122,215 км²
AB4511.150277,5 км²
AB5
AB5135.874496,2 км²
AB525.060153,2 км²
AB53TurriffШкотска13.191416,3 км²
AB5411.985760,9 км²
AB559.491373,7 км²
AB5613.795133,9 км²
AB9АбердинШкотска
AB99АбердинШкотска
AL1St AlbansАнглија37.78510,1 км²
AL10HatfieldАнглија36.38415,6 км²
AL223.80227,3 км²
AL329.50869,7 км²
AL427.66949,6 км²
AL5HarpendenАнглија31.40129,4 км²
AL611.64832,1 км²
AL734.79011,7 км²
AL814.24711,5 км²
AL911.61841,4 км²
B1БирмингемАнглија8.1721,209 км²
B10БирмингемАнглија26.2233,581 км²
B11БирмингемАнглија44.3046,2 км²
B12БирмингемАнглија22.5792,957 км²
B13БирмингемАнглија39.8439,3 км²
B14БирмингемАнглија44.8019,1 км²
B15БирмингемАнглија20.0846,6 км²
B16БирмингемАнглија23.3283,764 км²
B17БирмингемАнглија27.7955,9 км²
B18БирмингемАнглија17.8673,435 км²
B19БирмингемАнглија20.2242,704 км²
B2БирмингемАнглија1.3240,177 км²
B20БирмингемАнглија36.3656,8 км²
B21БирмингемАнглија28.5584,744 км²
B22БирмингемАнглија
B23БирмингемАнглија44.2618,2 км²
B24БирмингемАнглија29.1658,2 км²
B25БирмингемАнглија16.0483,155 км²
B26БирмингемАнглија34.4859,3 км²
B27БирмингемАнглија25.7714,281 км²
B28БирмингемАнглија31.0626 км²
B29БирмингемАнглија41.3008,3 км²
B3БирмингемАнглија3.4050,537 км²
B30БирмингемАнглија30.8707,7 км²
B31БирмингемАнглија55.17615 км²
B32БирмингемАнглија39.35614,9 км²
B33БирмингемАнглија35.8468,4 км²
B34БирмингемАнглија18.7244,292 км²
B35БирмингемАнглија9.9343,845 км²
B36БирмингемАнглија35.5817,7 км²
B3736.11512,3 км²
B38БирмингемАнглија22.63913,8 км²
B4БирмингемАнглија3.9780,999 км²
B40BickenhillАнглија2182,246 км²
B4224.3396,5 км²
B4329.6469,9 км²
B44БирмингемАнглија38.2587 км²
B4531.12421,2 км²
B4612.72761,6 км²
B479.6409,5 км²
B485.96831,1 км²
B4910.10579,9 км²
B5БирмингемАнглија11.6023,273 км²
B505.84220,6 км²
B6БирмингемАнглија22.2376,3 км²
B6028.02153,9 км²
B61BromsgroveАнглија24.83744,2 км²
B62HalesowenАнглија24.82325,8 км²
B6334.51410,3 км²
B64Cradley HeathАнглија18.4835,1 км²
Страница 1Следно

Обединето Кралство

Оваа статија се однесува на политичката заедница Велика Британија, за островот видете Велика Британија (остров) Кралство на Велика Британија и Северна Ирска (англиски: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) — островска држава во северозападна Е..  ︎  Страницата со Википедија Обединето Кралство