Временска зонаИсточноевропско време
Население26.711
Поштенски Броеви22100, 22101, 22120 (32 повеќе)
Телефонски Број18
Бизниси во Оланд1.214
Градови17
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
22100 - 22160Mariehamns stad6
22120 - 22630Ålands landsbygd16
22710 - 22820Ålands skärgård7

Оланд

Оланд (изворно: Åland) е островска група во Балтичкото Море. Оланд представува демилитаризиран автономен регион (до неодамна покраина) на Финска во кој официјален јазик е шведскиот. Оланд е четириесетина километри одалечен од шведскиот брег, а представува дел ..  ︎  Страницата со Википедија Оланд