Временска зонаВреме во Пакистан
Население184,4 милиони
Поштенски Броеви00000, 10010, 10011 (3.329 повеќе)
Телефонски Броеви21, 22, 221 (140 повеќе)
Бизниси во Пакистан300.258
Градови688
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
00000 - 89300Punjab1.837
11030 - 13231, 22320 - 22371Azad Kashmir88
14100 - 16700Northern Areas31
17050 - 50141Khyber Pakhtunkhwa Province554
44000 - 46300Islāmābād Capital Territory43
64410 - 96000Sindh481
80700 - 97320Balochistān209

Пакистан

Исламската Република Пакистан е држава во Јужна Азија. На југ излегува на Арапското море, на запад се граничи со Иран и Авганистан, на исток со Индија, а на североисток со Кина. Главен град е Исламабад. стекнува на 14 август 1947 година, како Доминион Пакиста..  ︎  Страницата со Википедија Пакистан