Временска зонаВреме во Палау
Површина465,6 км²
Население19.907
Густина на население42,8 / km²
Поштенски Броеви96939, 96940
Бизниси во Палау430
Градови2

(2) Поштенски Броеви во Палау

Поштенски БројГрадГрадска популација
96939Koror14.000
96940

Палау

, официјално Република Палау (палауански: Beluu er a Belau), е островска држава во Тихиот Океан, на 800 километри (500 mi) оддалеченост источно од Филипините 3200 километри (2000 mi) на југ од Токио. Произлегувајќи од старателите на Обединетите Нации (админис..  ︎  Страницата со Википедија Палау