(60) Поштенски Броеви во Папуа Нова Гвинеја

Погледнете список на Поштенски Броеви во Папуа Нова Гвинеја
Временска зонаВреме во Папуа Нова Гвинеја (Порт Морсби)
Површина46.240 км²
Население6,1 милиони
Густина на население131,2 / km²
Поштенски Броеви111, 121, 123 (57 повеќе)
Телефонски Броеви3, 329, 47 (26 повеќе)
Бизниси во Папуа Нова Гвинеја2.694
Градови9
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
123 - 151Central Province8
251 - 265Southern Highlands Province2
291 - 299Enga Province3
311 - 315Gulf Province4
331 - 336Western Province3
411 - 427Morobe Province5
531 - 535East Sepik Province5
551 - 556West Sepik Province3

(60) Поштенски Броеви во Папуа Нова Гвинеја

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
111Порт Морсби
121Порт Морсби
123Central Province
125Central Province
131Central Province
133Central Province
134Central Province
136Central Province
139Central Province
151Central Province
211Milne Bay Province
226Milne Bay Province
241
244Northern Province
251MendiSouthern Highlands Province26.252
255
265Southern Highlands Province
281Mount HagenWestern Highlands Province33.623
291WabagEnga Province3.958
293Enga Province
299Enga Province
311Gulf Province
313Gulf Province
314Gulf Province
315Gulf Province
331Western Province
335Western Province
336Western Province
355Bougainville
411LaeMorobe Province76.255
422Morobe Province
423Morobe Province
427Morobe Province
432
434
435Morobe Province
441GorokaEastern Highlands Province18.503
443KainantuEastern Highlands Province8.509
461Chimbu Province
511MadangMadang Province27.419
515
517
522Madang Province
525
531WewakEast Sepik Province18.230
533East Sepik Province
534East Sepik Province
535East Sepik Province
551West Sepik Province
553West Sepik Province
555East Sepik Province
556West Sepik Province
611KokopoEast New Britain Province26.273
621
622
624
625
631
633
641

Папуа Нова Гвинеја

Папуа Нова Гвинеја (англиски: Papua New Guinea, ток писин: Papua Niugini) или официјално Независна Држава Папуа Нова Гвинеја — држава во Океанија, која го зазема источниот дел на островот Нова Гвинеја и многубројни околни острови. Островот се наоѓа во југозапа..  ︎  Страницата со Википедија Папуа Нова Гвинеја