Временска зонаВреме во Парагвај
Површина406.752 км²
Население6,4 милиони
Густина на население15,7 / km²
Поштенски Броеви001001, 001002, 001003 (2.884 повеќе)
Телефонски Броеви21, 24, 25 (138 повеќе)
Бизниси во Парагвај127.608
Градови187

Интерактивна мапа

(2.887) Поштенски Броеви во Парагвај

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
001001Асунсион2.8830,774 км²
001002Асунсион1.8650,394 км²
001003San AntonioЦентрален департман2.4690,408 км²
001004San AntonioЦентрален департман2.3650,346 км²
001005San AntonioЦентрален департман3.3340,451 км²
001006Асунсион4.2630,506 км²
001007Асунсион3.0150,512 км²
001008Асунсион3.2290,498 км²
001009Асунсион2.6930,474 км²
001010Асунсион3.2530,515 км²
001011Асунсион3.8900,777 км²
001012Асунсион3.1740,518 км²
001013Асунсион3.7930,535 км²
001014Асунсион1.4490,259 км²
001015Асунсион2.3310,356 км²
001016Асунсион2.3560,328 км²
001017Асунсион2.4420,471 км²
001018Асунсион2.6511,486 км²
001019АсунсионАсунсион1.9961,227 км²
001101Асунсион5.1560,833 км²
001102Асунсион2.8310,434 км²
001103Асунсион2.8370,425 км²
001104Асунсион2.8700,462 км²
001105Асунсион4.1120,583 км²
001106Асунсион2.6490,427 км²
001107АсунсионАсунсион2.3600,386 км²
001108АсунсионАсунсион3.3240,536 км²
001109Асунсион3.6100,446 км²
001110АсунсионАсунсион1.8180,363 км²
001111Асунсион2.9640,727 км²
001112АсунсионАсунсион1.4270,662 км²
001113АсунсионАсунсион1.5620,679 км²
001114АсунсионАсунсион2.8881,228 км²
001115Асунсион2.2680,345 км²
001116Асунсион1.7460,439 км²
001201Асунсион1.9714,923 км²
001202Асунсион2.9400,569 км²
001203Асунсион3.6870,479 км²
001204Асунсион3.1500,511 км²
001205Асунсион2.8540,414 км²
001206Асунсион4.5690,804 км²
001207Асунсион4.8190,741 км²
001208Асунсион5.1750,838 км²
001209Асунсион4.0680,596 км²
001210Асунсион3.6700,555 км²
001211Асунсион1.9630,669 км²
001212Асунсион8290,55 км²
001213Асунсион7030,382 км²
001214Асунсион1.1910,112 км²
001215Асунсион8610,148 км²
Страница 1Следно

Парагвај

Парагвај (шпански: Paraguay, гварански: Paraguái), или официјално Република Парагвај (República del Paraguay,Tetã Paraguái), е независна држава во Јужна Америка без излез на море. Парагвај се граничи со Аргентина на југ и југозапад, со Бразил на исток и северо..  ︎  Страницата со Википедија Парагвај