Временска зонаСредноевропско време
Површина312.679 km²
Население38,5 милиони
Густина на население123,1 / km²
Поштенски Броеви00-000, 00-001, 00-002 (23.143 повеќе)
Телефонски Броеви10, 11, 12 (76 повеќе)
Бизниси во Полска1.628.336
Градови3.701
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
00-001 - 10-000Мазовско војводство4.562
10-001 - 14-530Województwo Warmińsko-Mazurskie891
15-001 - 19-230Województwo Podlaskie843
20-001 - 24-350Województwo Lubelskie911
25-000 - 29-145Województwo Świętokrzyskie657
30-001 - 38-350Województwo Małopolskie1.644
35-001 - 39-523Województwo Podkarpackie510
40-001 - 47-491Województwo Śląskie1.263
45-001 - 49-353Województwo Opolskie673
50-001 - 59-950Долношлезиско војводство1.676
60-001 - 69-921Województwo Wielkopolskie1.677
65-001 - 69-220Województwo Lubuskie542
70-001 - 79-845Западнопоморско војводство2.166
80-001 - 89-652Поморско војводство1.698
85-000 - 89-530Кујавско-поморско војводство1.035
90-001 - 99-440Województwo Łódzkie1.978

Интерактивна мапа

(23.146) Поштенски Броеви во Полска

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
00-000
00-001ВаршаваМазовско војводство4.56217.451 m²
00-002ВаршаваМазовско војводство1.8736.099 m²
00-003ВаршаваМазовско војводство1.8735.046 m²
00-004ВаршаваМазовско војводство9303.197 m²
00-005ВаршаваМазовско војводство4743.269 m²
00-006ВаршаваМазовско војводство9306.914 m²
00-007ВаршаваМазовско војводство4621.051 m²
00-008ВаршаваМазовско војводство4567.512 m²
00-009ВаршаваМазовско војводство52112.922 m²
00-010ВаршаваМазовско војводство9182.467 m²
00-011ВаршаваМазовско војводство9236.144 m²
00-012ВаршаваМазовско војводство1.4029.339 m²
00-013ВаршаваМазовско војводство4624.072 m²
00-014ВаршаваМазовско војводство
00-015ВаршаваМазовско војводство4629.236 m²
00-016ВаршаваМазовско војводство456613 m²
00-017ВаршаваМазовско војводство1.4246.432 m²
00-018ВаршаваМазовско војводство1.8877.804 m²
00-019ВаршаваМазовско војводство1.88613.665 m²
00-020ВаршаваМазовско војводство2.82934.284 m²
00-021ВаршаваМазовско војводство48439.981 m²
00-022ВаршаваМазовско војводство4861.241 m²
00-023ВаршаваМазовско војводство48125.149 m²
00-024ВаршаваМазовско војводство1.4060,116 km²
00-025ВаршаваМазовско војводство4861.385 m²
00-026ВаршаваМазовско војводство9465.592 m²
00-027ВаршаваМазовско војводство4844.292 m²
00-028ВаршаваМазовско војводство48616.655 m²
00-029ВаршаваМазовско војводство4574.630 m²
00-030ВаршаваМазовско војводство46123.418 m²
00-031ВаршаваМазовско војводство1.8893.362 m²
00-032ВаршаваМазовско војводство1.4038.359 m²
00-033ВаршаваМазовско војводство92319.914 m²
00-034ВаршаваМазовско војводство2.34215.506 m²
00-035ВаршаваМазовско војводство4623.506 m²
00-036ВаршаваМазовско војводство4624.672 m²
00-037ВаршаваМазовско војводство9465.141 m²
00-038ВаршаваМазовско војводство1.85915.003 m²
00-039ВаршаваМазовско војводство1.8852.433 m²
00-040ВаршаваМазовско војводство2.36811.809 m²
00-041ВаршаваМазовско војводство9434.244 m²
00-042ВаршаваМазовско војводство1.39820.021 m²
00-043ВаршаваМазовско војводство1.93217.709 m²
00-044ВаршаваМазовско војводство48331.641 m²
00-046ВаршаваМазовско војводство1.4472.098 m²
00-047ВаршаваМазовско војводство4833.345 m²
00-048ВаршаваМазовско војводство1.3978.282 m²
00-049ВаршаваМазовско војводство1.38076.628 m²
00-050ВаршаваМазовско војводство4817.483 m²
Страница 1Следно

Полска

Република Полска (Жечпосполита Полска, полски: Rzeczpospolita Polska) - земја во централна Европа која се наоѓа помеѓу Германија на запад, Чешка и Словачка на југ, Украина и Белорусија на исток и Балтичкото Море, Литванија и Русија на север. Полската држава е ..  ︎  Страницата со Википедија Полска