Временска зонаАтлантско време
Површина904 км²
Население3,9 милиони
Густина на население4.332 / km²
Поштенски Броеви00601, 00602, 00603 (174 повеќе)
Телефонски Броеви787, 939
Бизниси во Порторико82.952
Градови90
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
00603 - 00605Aguadilla3
00612 - 00614Arecibo3
00680 - 00682Mayagüez3
00725 - 00727Кагуас (Порторико)3
00728 - 00734Понсе (Порторико)8
00738 - 00740Fajardo2
00901 - 00955Сан Хуан37
00949 - 00951Toa Baja3
00956 - 00961Бајамон (Порторико)7
00965 - 00971Гуајнабо (Порторико)6
00976 - 00978Trujillo Alto3
00979 - 00988Carolina9

Интерактивна мапа

(177) Поштенски Броеви во Порторико

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
00601Adjuntas18.787167,5 км²
00602Aguada41.09780 км²
00603Aguadilla52.76782 км²
00604Aguadilla
00605Aguadilla
00606Maricao6.416109,5 км²
00610Añasco29.08193,8 км²
00611
00612Arecibo64.513177,1 км²
00613Arecibo
00614Arecibo
00616Bajadero10.87530 км²
00617Barceloneta25.27339,8 км²
00622Boquerón8.01976,9 км²
00623Cabo Rojo44.398100,3 км²
00624Peñuelas24.938111,7 км²
00627Camuy35.227120,4 км²
006311.76311,1 км²
00636
00637Sabana Grande25.25889,3 км²
00638Ciales18.433171,5 км²
00641Utuado30.221245,7 км²
00646Dorado40.30354,7 км²
006475.70841,7 км²
00650Florida15.14079,6 км²
00652Garrochales4.68217,9 км²
00653Guánica12.36941 км²
00656Guayanilla20.55785,9 км²
00659Hatillo43.442108,5 км²
00660Hormigueros17.48829,4 км²
00662Isabela43.749115,4 км²
00664Jayuya16.402117,9 км²
00667Lajas25.387160,1 км²
00669Lares27.914159,5 км²
00670Las Marías9.236118,4 км²
00674Manatí43.805119,4 км²
00676Moca40.590130,7 км²
00677Rincón15.07737,3 км²
00678Quebradillas27.64869,7 км²
00680Mayagüez55.562165,4 км²
00681Mayagüez
00682Mayagüez29.64837,7 км²
00683San Germán33.035135,2 км²
00685San Sebastián42.010202,9 км²
00687Morovis34.016100,8 км²
00688Sabana Hoyos13.19482,5 км²
00690San Antonio5.4967,4 км²
00692Vega Alta38.59969,5 км²
00693Vega Baja59.358102,9 км²
00694Vega Baja
00698Yauco39.555183,8 км²
00703Aguas Buenas28.46376,9 км²
007048.21514,4 км²
00705Aibonito25.14582,8 км²
00707Maunabo11.75954,6 км²
00714Arroyo19.48238 км²
007153.89020,5 км²
00716Понсе (Порторико)31.05222,9 км²
00717Понсе (Порторико)17.8325,4 км²
00718Naguabo28.215117,7 км²
00719Naranjito30.97273,4 км²
00720Orocovis22.764154,7 км²
00721Palmer
00723Patillas18.596120,6 км²
00725Кагуас (Порторико)89.157110,5 км²
00726Кагуас (Порторико)
00727Кагуас (Порторико)58.91655,7 км²
00728Понсе (Порторико)41.49240,7 км²
00729Canovanas55.52788,3 км²
00730Понсе (Порторико)33.36317 км²
00731Понсе (Порторико)14.740126,4 км²
00732Понсе (Порторико)
00733Понсе (Порторико)
00734Понсе (Порторико)
00735Ceiba11.81461,2 км²
00736Cayey51.721142,8 км²
00737Cayey
00738Fajardo32.99179,6 км²
00739Cidra40.22282,9 км²
007401.8211,225 км²
00741Punta Santiago4.7326 км²
00742
00744Río Blanco
00745Río Grande54.983134,9 км²
00751Salinas22.977131,9 км²
00754San Lorenzo40.575132,4 км²
00757Santa Isabel23.16378,5 км²
007658.81149,3 км²
00766Villalba25.677107,5 км²
00767Yabucoa37.196144,3 км²
00769Coamo41.627198,2 км²
00771Las Piedras40.76687,7 км²
00772Loíza21.71942,3 км²
00773Luquillo20.05964 км²
00775Culebra1.63133,1 км²
00777Juncos41.95969,2 км²
00778Gurabo51.37677,9 км²
00780Coto Laurel13.37952,9 км²
00782Comerío19.62169,3 км²
00783Corozal36.403108,4 км²
00784Guayama44.740156,1 км²
00785Guayama
007864480,68 км²
00791Humacao52.85496,5 км²
00792Humacao
00794Barranquitas31.28491,6 км²
00795Juana Díaz47.417120,6 км²
00901Сан Хуан5.8692,774 км²
00902Сан Хуан
00906Сан Хуан4088.205 м²
00907Сан Хуан15.7873,619 км²
00908Сан Хуан
00909Сан Хуан5.8371,629 км²
00910Сан Хуан
00911Сан Хуан8.0891,269 км²
00912Сан Хуан7.3920,888 км²
00913Сан Хуан7.2730,925 км²
00914Сан Хуан
00915Сан Хуан32.5164,427 км²
00916Сан Хуан
00917Сан Хуан19.3043,405 км²
00918Сан Хуан16.1895,6 км²
00919Сан Хуан
00920Сан Хуан18.3037,5 км²
00921Сан Хуан33.3196,9 км²
00922Сан Хуан
00923Сан Хуан27.2025,3 км²
00924Сан Хуан52.90512,1 км²
00925Сан Хуан6.9031,134 км²
00926Сан Хуан105.26163,7 км²
00927Сан Хуан15.6436,8 км²
00928Сан Хуан
00929Сан Хуан
00930Сан Хуан
00931Сан Хуан
00933Сан Хуан
009345651,963 км²
00935Сан Хуан
00936Сан Хуан1.1560,41 км²
00937Сан Хуан
00938Сан Хуан
00939Сан Хуан
00940Сан Хуан
00949Toa Baja78.01646,8 км²
00950Toa Baja106,5 км²
00951Toa Baja211,078 км²
00952Sabana Seca9.5273,225 км²
00953Toa Alta78.66970,6 км²
00954Toa Alta
00955Сан Хуан
00956Бајамон (Порторико)76.83568,8 км²
00957Бајамон (Порторико)43.39711,9 км²
00958Бајамон (Порторико)
00959Бајамон (Порторико)46.38816,6 км²
00960Бајамон (Порторико)2.7362,379 км²
00961Бајамон (Порторико)30.49013,6 км²
00962Cataño20.93911,1 км²
00963Cataño
00965Гуајнабо (Порторико)8.6432,069 км²
00966Гуајнабо (Порторико)17.5128,3 км²
00968Гуајнабо (Порторико)3.3351,166 км²
00969Гуајнабо (Порторико)39.85912,7 км²
00970Гуајнабо (Порторико)
00971Гуајнабо (Порторико)32.18941,5 км²
00975Сан Хуан
00976Trujillo Alto64.22444,1 км²
00977Trujillo Alto
00978
00979Carolina14.4514,522 км²
00981Carolina
00982Carolina15.0453,676 км²
00983Carolina37.4039,6 км²
00984Carolina
00985Carolina34.81521,8 км²
00986Carolina
00987Carolina62.40864,8 км²
00988Carolina

Порторико

Порторико (англиски и шпански: Puerto Rico, „богато пристаниште“) е остров во Карипското Море и територија на САД со комонвелтски статус. Островот е најмал од Големите Антили и се наоѓа источно од Доминиканската Република, а западно од Девствените Острови. Гла..  ︎  Страницата со Википедија Порторико