Временска зонаЗападноевропско време
Население10,7 милиони
Поштенски Броеви1000, 1049, 1050 (761 повеќе)
Поштенски Број Екстензии197.826
Телефонски Броеви21, 22, 231 (54 повеќе)
Бизниси во Португалија563.086
Градови954

Интерактивна мапа

(764) Поштенски Броеви во Португалија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
1000ЛисабонDistrito de Lisboa
1049ЛисабонDistrito de Lisboa
1050ЛисабонDistrito de Lisboa9.5681,419 km²
1066ЛисабонDistrito de Lisboa
1067ЛисабонDistrito de Lisboa
1068ЛисабонDistrito de Lisboa
1069ЛисабонDistrito de Lisboa
1070ЛисабонDistrito de Lisboa18.5113,263 km²
1098ЛисабонDistrito de Lisboa
1099ЛисабонDistrito de Lisboa
1100ЛисабонDistrito de Lisboa14.64117,8 km²
1149ЛисабонDistrito de Lisboa
1150ЛисабонDistrito de Lisboa16.2411,407 km²
1166ЛисабонDistrito de Lisboa
1167ЛисабонDistrito de Lisboa
1169ЛисабонDistrito de Lisboa
1170ЛисабонDistrito de Lisboa32.7051,857 km²
1199ЛисабонDistrito de Lisboa
1200ЛисабонDistrito de Lisboa25.0019,1 km²
1249ЛисабонDistrito de Lisboa
1250ЛисабонDistrito de Lisboa15.0511,578 km²
1269ЛисабонDistrito de Lisboa
1300ЛисабонDistrito de Lisboa29.11018,5 km²
1349ЛисабонDistrito de Lisboa
1350ЛисабонDistrito de Lisboa20.9864,416 km²
1399ЛисабонDistrito de Lisboa
1400ЛисабонDistrito de Lisboa16.0185,6 km²
1449ЛисабонDistrito de Lisboa
1495AlgésDistrito de Lisboa31.74610,3 km²
1499Distrito de Lisboa
1500ЛисабонDistrito de Lisboa63.37412 km²
1549ЛисабонDistrito de Lisboa
1600ЛисабонDistrito de Lisboa56.5849,4 km²
1649ЛисабонDistrito de Lisboa
1675PontinhaDistrito de Lisboa20.4514,757 km²
1679PontinhaDistrito de Lisboa
168525.54610,3 km²
1689FamõesDistrito de Lisboa
1700ЛисабонDistrito de Lisboa25.4656,3 km²
1748ЛисабонDistrito de Lisboa
1749ЛисабонDistrito de Lisboa
1750ЛисабонDistrito de Lisboa42.5037 km²
1769ЛисабонDistrito de Lisboa
1800ЛисабонDistrito de Lisboa39.8455,1 km²
1849ЛисабонDistrito de Lisboa
1885MoscavideDistrito de Lisboa7.8330,58 km²
1886MoscavideDistrito de Lisboa
1900ЛисабонDistrito de Lisboa35.2333,564 km²
1949ЛисабонDistrito de Lisboa
1950ЛисабонDistrito de Lisboa37.95816,5 km²
1959ЛисабонDistrito de Lisboa
1990ЛисабонDistrito de Lisboa14.46725,5 km²
1998ЛисабонDistrito de Lisboa
1999ЛисабонDistrito de Lisboa
2000Distrito de Santarém19.292215,7 km²
2004SantarémDistrito de Santarém
2005SantarémDistrito de Santarém30.153162,7 km²
2009SantarémDistrito de Santarém
2025Distrito de Santarém10.198174,2 km²
2040Rio MaiorDistrito de Santarém20.618272,5 km²
205015.974154,9 km²
2054AzambujaDistrito de Lisboa
2065AlcoentreDistrito de Lisboa5.727103,5 km²
2070CartaxoDistrito de Santarém24.188156,3 km²
2080Distrito de Santarém23.271224,4 km²
2090AlpiarçaDistrito de Santarém7.45796,6 km²
2094AlpiarçaDistrito de Santarém
2100CorucheDistrito de Santarém18.9601.115,6 km²
2120Salvaterra de MagosDistrito de Santarém10.45382,8 km²
2124Salvaterra de MagosDistrito de Santarém
2125Distrito de Santarém11.980164,6 km²
2130BenaventeDistrito de Santarém12.687204 km²
2135Samora CorreiaDistrito de Santarém18.227317,2 km²
2139Samora CorreiaDistrito de Santarém
2140Distrito de Santarém9.513745,5 km²
2150GolegãDistrito de Santarém5.68884,3 km²
2154GolegãDistrito de Santarém
2200Distrito de Santarém20.167167,9 km²
2205Distrito de Santarém15.433484,9 km²
2230SardoalDistrito de Santarém5.466154,2 km²
2240Ferreira do ZêzereDistrito de Santarém8.068189,9 km²
2250ConstânciaDistrito de Santarém4.03980,1 km²
2260Vila Nova da BarquinhaDistrito de Santarém6.71449,2 km²
2300TomarDistrito de Santarém23.574147,2 km²
2305TomarDistrito de Santarém15.110203,3 km²
2330EntroncamentoDistrito de Santarém20.58313,8 km²
2334EntroncamentoDistrito de Santarém
2350Torres NovasDistrito de Santarém35.683270 km²
2380AlcanenaDistrito de Santarém10.190107,5 km²
2384AlcanenaDistrito de Santarém
2395MindeDistrito de Santarém3.12719,8 km²
2400LeiriaDistrito de Leiria17.35360,2 km²
2404LeiriaDistrito de Leiria
2405MaceiraDistrito de Leiria9.81748,8 km²
2410LeiriaDistrito de Leiria28.43051,7 km²
2414LeiriaDistrito de Leiria
2415LeiriaDistrito de Leiria29.85463,3 km²
2419LeiriaDistrito de Leiria
242015.369114,3 km²
2424LeiriaDistrito de Leiria
Страница 1Следно

Португалија

Португалија (португалски: Portugal) — република во западниот и југозападниот дел на Пиринејскиот Полуостров во југозападна Европа. Таа е најзападната земја во континентална Европа. Португалија се граничи со Шпанија на север и исток, и со Атлантски Океан на зап..  ︎  Страницата со Википедија Португалија