(37.938) Поштенски Броеви во Романија

Погледнете список на Поштенски Броеви во Романија
Временска зонаИсточноевропско време
Површина23.891 км²
Население22,0 милиони
Густина на население919,1 / km²
Поштенски Броеви000000, 010011, 010012 (37.935 повеќе)
Телефонски Броеви21, 230, 231 (88 повеќе)
Бизниси во Романија388.045
Градови6.870
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
010011 - 077191Букурешт12.403
070000 - 077191Ilfov112
080011 - 087261Giurgiu677
100001 - 107657Prahova907
110001 - 117843Арѓеш (округ)966
120000 - 127726Бузау (округ)683
130001 - 137543Judeţul Dâmboviţa489
140001 - 147445Teleorman324
200001 - 207636Dolj954
210001 - 217553Gorj574
220001 - 227513Judeţul Mehedinţi546
230001 - 237583Olt491
240001 - 247777Judeţul Vâlcea1.083
300000 - 307471Judeţul Timiş860
310001 - 317426Арад (округ)685
320001 - 327451Караш-Северин (округ)451
330001 - 337564Hunedoara814
400000 - 407601Клуж (округ)1.180
410001 - 417628Бихор (округ)881
420001 - 427389Бистрица-Насауд (округ)432
430001 - 437390Judeţul Maramureş468
430011 - 430435, 440001 - 447364Satu Mare654
450001 - 457374Judeţul Sălaj395
500001 - 507526Брашов (округ)388
510001 - 517896Алба (округ)1.045
520001 - 527193Covasna185
530001 - 537366Harghita331
540001 - 547669Judeţul Mureş934
550001 - 557295Judeţul Sibiu562
600001 - 607691Бакау (округ)915
610001 - 617516Judeţul Neamţ666
620001 - 627459Vrancea464
700001 - 707604Judeţul Iaşi999
710001 - 717481Ботошан (округ)575
720001 - 727648Suceava617
730001 - 737638Vaslui738
800001 - 807336Judeţul Galaţi685
810001 - 817221Браила (округ)532
820001 - 827237Tulcea330
900001 - 907305Констанца (округ)617
910001 - 917296Калараш (округ)279
920001 - 927250Judeţul Ialomiţa193

(37.938) Поштенски Броеви во Романија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
000000MălinișБрашов (округ)185
010011Bucureştii Noi
010012Bucureştii Noi
010013Bucureştii Noi
010014Bucureştii Noi
010015Bucureştii Noi
010016Bucureştii Noi
010017Bucureştii Noi
010018Bucureştii Noi
010019Bucureştii Noi
010021Bucureştii Noi
010022Bucureştii Noi
010023Bucureştii Noi
010024Bucureştii Noi
010025Bucureştii Noi
010026Bucureştii Noi
010027Bucureştii Noi
010028Bucureştii Noi
010031Bucureştii Noi
010032Bucureştii Noi
010033Bucureştii Noi
010034Bucureştii Noi
010035Bucureştii Noi
010036Bucureştii Noi
010037Bucureştii Noi
010038Bucureştii Noi
010039Bucureştii Noi
010041Bucureştii Noi
010042Bucureştii Noi
010043Bucureştii Noi
010044Bucureştii Noi
010045Bucureştii Noi
010046Bucureştii Noi
010051Bucureştii Noi
010052Bucureştii Noi
010053Bucureştii Noi
010054Bucureştii Noi
010055Bucureştii Noi
010056Bucureştii Noi
010061Bucureştii Noi
010062Bucureştii Noi
010063Bucureştii Noi
010064Bucureştii Noi
010065Bucureştii Noi
010066Bucureştii Noi
010067Bucureştii Noi
010068Bucureştii Noi
010069Bucureştii Noi
010071Bucureştii Noi
010072Bucureştii Noi
Страница 1Следно

Романија

Романија (романски: România) — земја во југоисточна Европа. Граничи со Украина и Молдавија на североисток, со Унгарија и Србија на запад и со Бугарија на југ (по должината на реката Дунав). Романија на исток има мал излез на Црно Море. Источните и јужните Карп..  ︎  Страницата со Википедија Романија