Русија
Русија 
Светски поштенски кодови
Временска зонаВреме во Краснојарск
Население140,7 милион
Поштенски Броеви000000, 100000, 101000 (44.102 повеќе)
Телефонски Броеви301, 302, 341 (99 повеќе)
Бизниси во Русија2.954.155
Градови4.721
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
100000 - 162817Москва1.667
101194 - 161327Московска област1.710
150000 - 164271Јарославска област504
152990 - 155938Ивановска област357
156000 - 162927Костромска област400
160000 - 165683Вологодска област653
163000 - 166709Архангелска област579
166000 - 166750Ненецки автономен округ30
166747 - 169945Коми381
170000 - 182832Тверска област890
173000 - 182659Новгородска област427
180000 - 180025, 182037 - 182115Псковска област84
183000 - 184716Мурманска област180
185000 - 186989Република Карелија287
187000 - 198325Ленинградска област580
190000 - 199406Санкт Петербург326
214000 - 216790Смоленска област495
236000 - 238758Калининградска област232
241000 - 249851Брјанска област615
248000 - 301152Калушка област485
300000 - 346174Тулска област483
302000 - 309738Орловска област404
303980 - 309879Курска област573
308000 - 309999Белгородска област525
344000 - 412356Ростовска област1.174
350000 - 385793Краснодарски крај1.174
355000 - 385791Ставрополски крај678
358000 - 359469Калмикија163
360000 - 361823Кабардино-Балкарија182
362000 - 363760Северна Осетија-Аланија191
364000 - 368114Чеченија273
367000 - 368998Дагестан546
369000 - 369970Карачаево-Черкесија155
385000 - 385899Адигеја109
386000 - 386899Respublika Ingushetiya51
390000 - 393027Рјазанска област646
392000 - 442705Тамбовска област717
394000 - 413084Воронешка област1.007
398000 - 399949Липецка област594
400000 - 416240Волгоградска област926
410000 - 413965Саратовска област1.071
414000 - 416550Астраханска област263
420000 - 617878Татарстан1.120
424000 - 425595Мариј Ел256
426000 - 429077Удмуртија488
428000 - 429965Чувашија403
430000 - 433245Мордовија428
432000 - 433992Улјановска област576
440000 - 442965Пензенска област697
443000 - 452065Самарска област792
450000 - 462137Башкортостан1.247
454000 - 462868Челјабинска област781
460000 - 600980Оренбуршка област909
600000 - 603899Владимирска област457
603000 - 612720Нижегородска област1.045
610000 - 613990Кировска област807
614000 - 623132Пермски крај756
620000 - 628532Свердловска област959
625000 - 627769Тјуменска област477
628000 - 628950Ханти-Мансиски автономен округ244
629000 - 629966Јамало-Ненецки автономен округ98
630000 - 636756Новосибирска област874
634000 - 636955Томска област324
640000 - 644514Курганска област510
644000 - 646992Омска област634
649000 - 649792Република Алтај111
650000 - 654261Кемеровска област617
655000 - 655966Хакасија143
656000 - 665112Алтајски крај1.018
660000 - 668513Краснојарски крај819
664000 - 673053Иркутска област763
667000 - 668551Тува124
670000 - 673056Бурјатија271
672000 - 674698Забајкалски крај429
675000 - 676999Амурска област386
677001 - 678000, 678170 - 678997Јакутија184
679000 - 679950Еврејска автономна област86
680000 - 682992Хабаровски крај303
683010 - 684500Камчатски крај46
685000 - 686442Магаданска област58
690000 - 694225Приморски крај551
693000 - 694923Сахалинска област141

(44.105) Поштенски Броеви во Русија

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
000000Рјазанска област
100000МоскваМосква10.381.222
101000МоскваМосква10.381.222
101001МоскваМосква10.381.222
101100МоскваМосква10.381.222
101194МоскваМосква10.381.222
101300МоскваМосква10.381.222
101509МоскваМосква10.381.222
101700МоскваМосква10.381.222
101701МоскваМосква10.381.222
101702МоскваМосква10.381.222
101703МоскваМосква10.381.222
101704МоскваМосква10.381.222
101731МоскваМосква10.381.222
101732МоскваМосква10.381.222
101733МоскваМосква10.381.222
101734МоскваМосква10.381.222
101749МоскваМосква10.381.222
101750МоскваМосква10.381.222
101751МоскваМосква10.381.222
101752МоскваМосква10.381.222
101753МоскваМосква10.381.222
101754МоскваМосква10.381.222
101755МоскваМосква10.381.222
101756МоскваМосква10.381.222
101757МоскваМосква10.381.222
101760МоскваМосква10.381.222
101761МоскваМосква10.381.222
101762МоскваМосква10.381.222
101763МоскваМосква10.381.222
101764МоскваМосква10.381.222
101765МоскваМосква10.381.222
101767МоскваМосква10.381.222
101768МоскваМосква10.381.222
101769МоскваМосква10.381.222
101770МоскваМосква10.381.222
101772МоскваМосква10.381.222
101773МоскваМосква10.381.222
101774МоскваМосква10.381.222
101775МоскваМосква10.381.222
101776МоскваМосква10.381.222
101777МоскваМосква10.381.222
101778МоскваМосква10.381.222
101779МоскваМосква10.381.222
101780МоскваМосква10.381.222
101781МоскваМосква10.381.222
101782МоскваМосква10.381.222
101783МоскваМосква10.381.222
101784МоскваМосква10.381.222
101785МоскваМосква10.381.222
Страница 1Следно

Русија

Руската Федерација (руски: Российская Федерация) или Русија (Россия) е земја која се простира на огромни пространства од источна Европа и северна Азија. Со површина од 17,075,400 km², Русија е најголемата земја во светот (околу 11,5% од вкупната светска површи..  ︎  Страницата со Википедија Русија