Временска зонаСредноевропско време
Површина61,2 км²
Население31.477
Густина на население514,3 / km²
Поштенски Броеви10
Градови9
Телефонски Броеви1
Бизниси во Сан Марино1.699

Интерактивна мапа

(10) Поштенски Броеви во Сан Марино

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
47890Santa Mustiola3.8896,5 км²
47891SerravalleSerravalle5.8374,477 км²
47892GualdiccioloCastello di Acquaviva1.8535 км²
47893Castello di Borgo Maggiore6.5839,8 км²
47894Chiesanuova1.0034,531 км²
47895DomagnanoCastello di Domagnano3.3886,8 км²
47896FaetanoCastello di Faetano1.4509,4 км²
47897FiorentinoCastello di Fiorentino2.0476,9 км²
47898CerbaiolaCastello di Montegiardino8993,36 км²
47899Fiorina4.5615,1 км²

Сан Марино

Сан Марино (италијански: San Marino) или официјално Република Сан Марино (италијански: Serenissima Repubblica di San Marino) е држава на Апенинскиот Полуостров во јужниот дел на Европа. Сан Марино е држава без излез на море и е енклава во Италија, односно цело..    Страницата со Википедија Сан Марино