(1) Поштенски Броеви во Domagnano

Временска зонаСредноевропско време
Површина6,6 km²
Население1.988 (Повеќе детали)
Машко население966 (48,6 %)
Femaleенско население1.022 (51,4 %)
Средна возраст43,5
Поштенски Број47895

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Domagnano, Castello di Domagnano

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
47895Domagnano3.3886,8 km²

Демографска информација Domagnano, Castello di Domagnano

Население1.988
Густина на население300,3 / km²
Машко население966 (48,6 %)
Femaleенско население1.022 (51,4 %)
Средна возраст43,5
Средна возраст за мажи42,7
Средна возраст за жени44,3
Бизниси во Domagnano, Castello di Domagnano63
Население (1975)1.094
Население (2000)1.643
Промена на населението од 1975 во 2015 +81,7 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +21 %

Domagnano

Domagnano is a municipality in San Marino. It has 3,319 inhabitants (October 2013) in an area of 6.62 km².   ︎  Страницата со Википедија Domagnano

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
Borgo MaggioreCastello di Borgo MaggioreСан Марино6.42447893
FaetanoCastello di FaetanoСан Марино1.17747896
FiorinaСан Марино47899
Santa MustiolaСан Марино47890