Временска зонаВреме во Свазиленд
Површина1.764 km²
Население1,4 милиони
Густина на население767,6 / km²
Поштенски БроевиH100, H101, H102 (73 повеќе)
Телефонски Броеви2207, 2217, 2227 (36 повеќе)
Бизниси во Свазиленд1.311
Градови35
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
H103 - H109Hhohho District9
H114 - H116, M200 - M219Manzini District20
L305 - L317, M211 - M213Lubombo District18
S409 - S415Shiselweni District7

(76) Поштенски Броеви во Свазиленд

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
H100МбабанеHhohho District76.218
H101
H102Sandlane
H103Hhohho District
H104Hhohho District
H105NgwenyaLubombo District
H106LobambaHhohho District4.557
H107LobambaHhohho District4.557
H108Piggs PeakHhohho District5.750
H109BulembuHhohho District2.260
H110Manzini District
H111Herefords
H112Herefords
H113Ngonini
H114Manzini District
H115MhlambanyatsiManzini District2.886
H116BhunyaManzini District3.046
H117Hhohho District
H118Hhohho District
H119Sandlane
H120
L300SitekiLubombo District6.152
L301Lubombo District
L302Mlawula
L303
L304Manzini District
L305Lubombo District
L306Lubombo District
L307Lubombo District
L308Tshaneni1.899
L309MhlumeLubombo District8.652
L310VuvulaneLubombo District4.155
L311Big BendLubombo District10.342
L312Lubombo District
L313Nsoko1.175
L314Lubombo District
L315Lubombo District
L316Lubombo District
L317Lubombo District
M200ManziniManzini District110.537
M201KwaluseniManzini District3.395
M202Matsapha
M203Manzini District
M204MalkernsManzini District9.724
M205Luyengo
M206Mankayane
M207Manzini District
M208Manzini District
M209Manzini District
M210Manzini District
M211Lubombo District
M212Manzini District
M213Lubombo District
M214Siphofaneni
M215Manzini District
M216Sidvokodvo1.746
M217Manzini District
M218Manzini District
M219Manzini District
M220Mliba
S400Nhlangano
S401HlatikuluShiselweni District2.748
S402KubutaShiselweni District2.038
S403Maloma
S404Lubombo District
S405Lubombo District
S406Mahamba
S407Manzini District
S408Mhlosheni
S409HlutiShiselweni District6.763
S410Lavumisa2.000
S411Shiselweni District
S412Shiselweni District
S413GegeShiselweni District
S414Manzini District
S415Shiselweni District

Свазиленд

Кралството Свазиленд (свази: Umbuso weSwatini) е држава во Јужна Африка. Свазиленд се граничи со Јужноафриканската Република на север, југ и запад а додека на исток се граничи со Мозамбик. Нацијата и државата се именувани по кралот од 19 век Мсвати II. бил на..  ︎  Страницата со Википедија Свазиленд