(1) Поштенски Броеви во Kwaluseni

Временска зонаВреме во Свазиленд
Површина27,4 км²
Население56.313 (Повеќе детали)
Машко население25.410 (45,1 %)
Femaleенско население30.903 (54,9 %)
Средна возраст20,2
Поштенски БројM201

(1) Поштенски Броеви во Kwaluseni, Manzini District

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
M201KwaluseniManzini District3.395

Демографска информација Kwaluseni, Manzini District

Население56.313
Густина на население2.053 / km²
Машко население25.410 (45,1 %)
Femaleенско население30.903 (54,9 %)
Средна возраст20,2
Средна возраст за мажи19,4
Средна возраст за жени20,9
Население (1975)18.693
Население (2000)42.999
Промена на населението од 1975 во 2015 +201,3 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +31 %

Kwaluseni

Kwaluseni is an inkhundla of Swaziland, located in the Manzini District. Its population as of the 2007 census was 41,780.  ︎  Страницата со Википедија Kwaluseni

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
LobambaHhohho DistrictСвазиленд4.5572416H106H107
LuyengoСвазилендM205
MalkernsManzini DistrictСвазиленд9.7242528M204
MatsaphaСвазиленд25172518M202