(1) Поштенски Броеви во Manzini

Временска зонаВреме во Свазиленд
Површина43,8 км²
Население74.412 (Повеќе детали)
Машко население34.571 (46,5 %)
Femaleенско население39.841 (53,5 %)
Средна возраст20,2
Поштенски БројM200
Телефонски Броеви2505, 2506

(1) Поштенски Броеви во Manzini, Manzini District

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
M200ManziniManzini District110.537

Демографска информација Manzini, Manzini District

Население74.412
Густина на население1.698 / km²
Машко население34.571 (46,5 %)
Femaleенско население39.841 (53,5 %)
Средна возраст20,2
Средна возраст за мажи19,4
Средна возраст за жени20,9
Бизниси во Manzini, Manzini District224
Население (1975)23.909
Население (2000)56.683
Промена на населението од 1975 во 2015 +211,2 %
Промена на населението од 2000 во 2015 +31,3 %

Manzini

Manzini (formerly known as Bremersdorp) is a city in Swaziland; it is the capital of Swaziland's Manzini District. The city is the country's second largest urban centre behind Mbabane, with a population of 78,000 (2008). It is known as "The Hub" of S..  ︎  Страницата со Википедија Manzini

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
KwaluseniManzini DistrictСвазиленд3.395M201
LuyengoСвазилендM205
MatsaphaСвазиленд25172518M202
SidvokodvoСвазиленд1.746M216