(1) Поштенски Броеви во Свети Пјер и Микелон

Временска зонаВреме на Сент Пјер и Микелан
Површина242 km²
Население7.012
Густина на население29,0 / km²
Поштенски Број97500
Бизниси во Свети Пјер и Микелон180
Градови1

(1) Поштенски Броеви во Свети Пјер и Микелон

Поштенски БројГрадГрадска популација
97500Saint-Pierre6.200

Свети Пјер и Микелон

Свети Пјер и Микелон или Сен Пјер и Микелон (франц. Saint-Pierre-et-Miquelon) е островска територија во северниот Атлантски Океан, 25 километри јужно од островот Њуфаундленд (Канада). Територијата е под француски суверенитет и е дел од Европската унија.  ︎  Страницата со Википедија Свети Пјер и Микелон