(3) Поштенски Броеви во Северни Маријански Острови

Погледнете список на Поштенски Броеви во Северни Маријански Острови
Временска зонаВреме во Северни Маријански Острови
Површина464 км²
Население53.883
Густина на население116,1 / km²
Поштенски Броеви96950, 96951, 96952
Бизниси во Северни Маријански Острови1.410
Градови2

Интерактивна мапа

(3) Поштенски Броеви во Северни Маријански Острови

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
96950Saipan47.909119,2 км²
96951Songsong2.19485,3 км²
969523.369102,1 км²

Северни Маријански Острови

Северните Маријански Острови (англ. Commonwealth of the Northern Mariana Islands), се дел од групата на Маријански Острови и американските островски подрачја во Тихиот океан, јужно од Јапонија и северно од Гуам. почетокот на 20. век биле познати под прекарот ..  ︎  Страницата со Википедија Северни Маријански Острови