(124.405) Поштенски Броеви во Сингапур

Погледнете список на Поштенски Броеви во Сингапур
Временска зонаВреме во Сингапур
Површина719,1 км²
Население4,7 милиони
Густина на население6.537 / km²
Поштенски Броеви01, 02, 03 (79 повеќе)
Поштенски Броеви124.405
Телефонски Броеви1800, 1900, 3 (12 повеќе)
Бизниси во Сингапур408.670
Градови2

(82) Поштенски Броеви во Сингапур

Поштенски БројГрадАдминистративен регионГрадска популација
01Сингапур3.547.809
02Сингапур3.547.809
03Сингапур3.547.809
04Сингапур3.547.809
05Сингапур3.547.809
06Сингапур3.547.809
07Сингапур3.547.809
08Сингапур3.547.809
09Сингапур3.547.809
10Сингапур3.547.809
11Сингапур3.547.809
12Сингапур3.547.809
13Сингапур3.547.809
14Сингапур3.547.809
15Сингапур3.547.809
16Сингапур3.547.809
17Сингапур3.547.809
18Сингапур3.547.809
19Сингапур3.547.809
20Сингапур3.547.809
21Сингапур3.547.809
22Сингапур3.547.809
23Сингапур3.547.809
24Сингапур3.547.809
25Сингапур3.547.809
26Сингапур3.547.809
27Сингапур3.547.809
28Сингапур3.547.809
29Сингапур3.547.809
30Сингапур3.547.809
31Сингапур3.547.809
32Сингапур3.547.809
33Сингапур3.547.809
34Сингапур3.547.809
35Сингапур3.547.809
36Сингапур3.547.809
37Сингапур3.547.809
38Сингапур3.547.809
39Сингапур3.547.809
40Сингапур3.547.809
41Сингапур3.547.809
42Сингапур3.547.809
43Сингапур3.547.809
44Сингапур3.547.809
45Сингапур3.547.809
46Сингапур3.547.809
47Сингапур3.547.809
48Сингапур3.547.809
49Сингапур3.547.809
50Сингапур3.547.809
51Сингапур3.547.809
52Сингапур3.547.809
53Сингапур3.547.809
54Сингапур3.547.809
55Сингапур3.547.809
56Сингапур3.547.809
57Сингапур3.547.809
58Сингапур3.547.809
59Сингапур3.547.809
60Сингапур3.547.809
61Сингапур3.547.809
62Сингапур3.547.809
63Сингапур3.547.809
64Сингапур3.547.809
65Сингапур3.547.809
66Сингапур3.547.809
67Сингапур3.547.809
68Сингапур3.547.809
69Сингапур3.547.809
70Сингапур3.547.809
71Сингапур3.547.809
72Сингапур3.547.809
73Сингапур3.547.809
75Сингапур3.547.809
76Сингапур3.547.809
77Сингапур3.547.809
78Сингапур3.547.809
79Сингапур3.547.809
80Сингапур3.547.809
81Сингапур3.547.809
82Сингапур3.547.809
91Сингапур3.547.809

Сингапур

Сингапур (англиски: Republic of Singapore; малајски: Republik Singapura; кинески: , пинјин: Xīnjiāpō Gònghéguó; тамилски: சிங்கப்பூர் குடியரசு) — островски град-држава во Југоисточна Азија. Главен град е Сингапур. Се наоѓа на јужниот дел на Малајскиот полуостр..  ︎  Страницата со Википедија Сингапур