Временска зонаСредноевропско време
Површина4.935 км²
Население5,5 милиони
Густина на население1.105 / km²
Поштенски Броеви010 01, 010 03, 010 04 (1.470 повеќе)
Телефонски Броеви2, 31, 32 (23 повеќе)
Бизниси во Словачка245.178
Градови1.147
Поштенски БроевиАдминистративен регионБрој на поштенски кодови
010 01 - 015 01, 022 01 - 039 01Žilinský kraj162
017 06 - 020 55, 906 14 - 906 23, 911 01 - 916 26Trenčiansky kraj43
018 01 - 020 72, 913 21 - 916 42, 934 01 - 972 71Nitriansky kraj374
040 01 - 056 01, 071 01 - 079 01Košický kraj175
058 01 - 069 01, 080 01 - 094 35Prešovský kraj207
810 00 - 908 75Bratislavský kraj100
908 01 - 909 01, 917 00 - 932 01Trnavský kraj165
960 01 - 969 82, 974 01 - 992 01Banskobystrický kraj200

Интерактивна мапа

(1.473) Поштенски Броеви во Словачка

Поштенски БројГрадАдминистративен регионНаселениеПовршина
010 01MojšŽilinský kraj43.50030,8 км²
010 03ЖилинаŽilinský kraj8.31621 км²
010 04ЖилинаŽilinský kraj10.46926,4 км²
010 07ЖилинаŽilinský kraj3.2521,18 км²
010 08ЖилинаŽilinský kraj7.5282,971 км²
010 09ЖилинаŽilinský kraj5.5864,766 км²
010 14ЖилинаŽilinský kraj2.8307,7 км²
010 15ЖилинаŽilinský kraj1.6381,457 км²
010 26ЖилинаŽilinský kraj
013 01Teplička nad VáhomŽilinský kraj4.01710,9 км²
013 02Kotrčiná LúčkaŽilinský kraj2.80117,9 км²
013 03VarínŽilinský kraj5.27634,1 км²
013 04Dolná TižinaŽilinský kraj2.01116,2 км²
013 05ЖилинаŽilinský kraj5.00074,6 км²
013 06Žilinský kraj3.92584 км²
013 11ЖилинаŽilinský kraj3.93028,1 км²
013 12TurieŽilinský kraj2.00627,4 км²
013 13KuneradŽilinský kraj6.27358,8 км²
013 14Kamenná PorubaŽilinský kraj1.76814,3 км²
013 15ČičmanyŽilinský kraj1.939103 км²
013 18LietavaŽilinský kraj2.18016,3 км²
013 19JasenovéŽilinský kraj1.86114,6 км²
013 22RosinaŽilinský kraj3.2137,6 км²
013 23VišňovéŽilinský kraj2.70015 км²
013 24StrečnoŽilinský kraj2.91521,5 км²
013 25StráňavyŽilinský kraj1.76811 км²
013 31DivinaŽilinský kraj3.42827,5 км²
013 32ЖилинаŽilinský kraj2.92552,6 км²
013 41Žilinský kraj2.07721,3 км²
013 42Dolný HričovŽilinský kraj8396 км²
013 51PredmierŽilinský kraj2.18320,6 км²
013 52BytčaŽilinský kraj1.78528 км²
013 53BytčaŽilinský kraj1.39932,2 км²
013 54Žilinský kraj1.92127,8 км²
013 55ŠtiavnikŽilinský kraj4.01755,7 км²
013 56HvozdnicaŽilinský kraj1.1828,6 км²
013 61KotešováŽilinský kraj1.90120,7 км²
013 62Žilinský kraj3.79040,6 км²
014 01Veľká BytčaŽilinský kraj12.07548,3 км²
015 01Veľká ČiernaŽilinský kraj7.83255,1 км²
017 01Považská BystricaTrenčiansky kraj28.45458,2 км²
017 04Považské PodhradieNitriansky kraj5.46510,7 км²
017 05ZáskalieNitriansky kraj3.71121,8 км²
017 06Považská BystricaTrenčiansky kraj1.1288 км²
017 07Považská BystricaTrenčiansky kraj3.6499,4 км²
018 01Veľká UdičaNitriansky kraj2.17321,9 км²
018 02Považská BystricaTrenčiansky kraj2.35932,2 км²
018 03Horná MarikováNitriansky kraj60548,5 км²
018 12BrvništeNitriansky kraj1.95014,5 км²
018 13Považská BystricaTrenčiansky kraj2.43355,9 км²
Страница 1Следно

Словачка

Словачка Република (словачки: Slovenská republika), неофицијално Словачка (Slovensko) или многу ретко Словакија — независна држава во централна Европа. Има население од околу пет милиони луѓе, а зафаќа површина од 49.000 km2. Словачка нема излезе на море и се ..  ︎  Страницата со Википедија Словачка