(563) Поштенски Броеви во Словенија

Временска зонаСредноевропско време
Површина2.073 км²
Население2,0 милиони
Густина на население968,2 / km²
Поштенски Броеви1000, 1001, 1002 (560 повеќе)
Телефонски Броеви1, 2, 3 (16 повеќе)
Бизниси во Словенија258.849
Градови328
Поштенски БроевиГрадБрој на поштенски кодови
1000 - 1211, 1500 - 1600Љубљана53
2000 - 2002, 2500 - 2610Марибор17
2000 - 2002, 2500 - 2610Limbuš18
2230 - 2232Lenart v Slov. Goricah2
3000 - 3211Целје7
4000 - 4200Крањ6
4280 - 4282Gozd Martuljek2
6000 - 6200, 6501 - 6600Копер9
9501 - 9600Мурска Собота4

Интерактивна мапа