Временска зонаСредноевропско време
Површина14 km²
Население9.033 (Повеќе детали)
Машко население4.169 (46,2 %)
Femaleенско население4.864 (53,8 %)
Средна возраст45
Поштенски Броеви9000, 9001, 9501 (1 повеќе)
Телефонски Број2

Интерактивна мапа

(4) Поштенски Броеви во Мурска Собота

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
9000Мурска Собота18.20461,4 km²
9001Мурска Собота
9501Мурска Собота
9600Мурска Собота

Демографска информација Мурска Собота

Население9.033
Густина на население645,2 / km²
Машко население4.169 (46,2 %)
Femaleенско население4.864 (53,8 %)
Средна возраст45
Средна возраст за мажи42,4
Средна возраст за жени47,2
Бизниси во Мурска Собота2.738
Население (1975)12.077
Население (2000)10.708
Промена на населението од 1975 во 2015 -25,2 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -15,6 %

Мурска Собота

Мурска Собота (словенечки: Murska Sobota) е град и општина во североисточна Словенија. Градот се наоѓа на реката Мур во регионот Прекмурје. Порано градот бил нарекуван како Олшница, но денешното име е словенечки превод од унгарскиот Мурасомбат (Muraszombat), к..  ︎  Страницата со Википедија Мурска Собота

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
BogojinaMoravske TopliceСловенија5379222
FilovciMoravske TopliceСловенија4789222
GederovciObčina TišinaСловенија1759251
MartjanciMoravske TopliceСловенија5399221