Временска зонаСредноевропско време
Површина309 км²
Население21.040 (Повеќе детали)
Машко население10.157 (48,3 %)
Femaleенско население10.883 (51,7 %)
Средна возраст43,9
Поштенски Броеви5000, 5001, 5600
Телефонски Број5

Интерактивна мапа

(3) Поштенски Броеви во Нова Горица

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
5000Нова Горица17.30029,3 км²
5001Нова Горица
5600Нова Горица

Демографска информација Нова Горица

Население21.040
Густина на население68,1 / km²
Машко население10.157 (48,3 %)
Femaleенско население10.883 (51,7 %)
Средна возраст43,9
Средна возраст за мажи41,8
Средна возраст за жени45,8
Бизниси во Нова Горица3.086
Население (1975)19.849
Население (2000)21.237
Промена на населението од 1975 во 2015 +6 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -0,9 %

Нова Горица

Нова Горица (словенечки: Nova Gorica) е град и општински центар во Словенија со градско население од 21,082 жители и општинско од 31,000 жители. Градот се наоѓа во западна Словенија на границата со Италија. Овој град е нов и бил изграден во 1948 година, после ..  ︎  Страницата со Википедија Нова Горица

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
GrgarНова ГорицаСловенија7725251
Šempeter pri GoriciObčina Šempeter-VrtojbaСловенија3.76050015290
SolkanНова ГорицаСловенија3.3245250
Volčja DragaObčina Renče-VogrskoСловенија7435293