(1) Поштенски Броеви во Трбовље

Временска зонаСредноевропско време
Површина12,6 км²
Население11.294 (Повеќе детали)
Машко население5.499 (48,7 %)
Femaleенско население5.795 (51,3 %)
Средна возраст44,7
Поштенски Број1420
Телефонски Број3

Интерактивна мапа

(1) Поштенски Броеви во Трбовље

Поштенски БројГрадНаселениеПовршина
1420Трбовље15.85535,8 км²

Демографска информација Трбовље

Население11.294
Густина на население896,3 / km²
Машко население5.499 (48,7 %)
Femaleенско население5.795 (51,3 %)
Средна возраст44,7
Средна возраст за мажи42,5
Средна возраст за жени46,8
Бизниси во Трбовље1.525
Население (1975)15.950
Население (2000)13.146
Промена на населението од 1975 во 2015 -29,2 %
Промена на населението од 2000 во 2015 -14,1 %

Трбовље

Трбовље (словенечки: Trbovlje) е гратче и општина во централна Словенија. Традиционално градот е дел од регионот Штаерска, но денес административно е дел од Засавскиот статистички регион. Градот се наоѓа во долината на реката Сава и регионот е познат по ископу..  ︎  Страницата со Википедија Трбовље

Блиски градови

Интерактивна мапа
ГрадАдминистративен регионДржава или РегионГрадска популацијаПоштенски Броеви
ČemšenikZagorje ob SaviСловенија2301413
DobovecТрбовљеСловенија1701423
IzlakeZagorje ob SaviСловенија1.1811411
Loke pri ZagorjuZagorje ob SaviСловенија2111412